2023. szeptember 30., szombatMa Jeromos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.30. Jeromos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Matthew McConaughey életeket akar menteni

Matthew McConaughey életeket akar menteni

A fegyvertartás szabályozásának kérdése mindig is téma volt az USA-ban, amely főként olyan események után kérdőjeleződik meg igazán, amikor tömeges, áldozatokat szedő terrorcselekmények következnek be. Ilyen volt 2022. május 24-én Uvalde városában, Texasban az az iskolai lövöldözés, ahol egy általános iskola 19 diákja és két tanára vesztette életét, amikor egy 18 éves fiú felfegyverkezve kezdett ámokfutásba.

Ez az esemény az Egyesült Államok harmadik legnagyobb iskolai lövöldözése volt a 2007-es virginiai egyetem 32 és a connecticuti Sandy Hook Általános Iskola 26 áldozatot követelő katasztrófája után. Bár az eseményeket követően mindig előkerülnek hatásosabb biztonsági intézkedések tervei, az újabb esetek rendre megkérdőjelezik, mennyire volt egy-egy döntés valóban hatásos.

Matthew McConaughey Oscar-díjas színész sem ment el szó nélkül az Uvalde városi lövöldözés mellett tekintve, hogy 53 éve, 1969-ben ott született, majd töltötte élete első tíz évét. Az eset óta McConaughey a feleségével közösen járja az országot, és igyekszik mindent megtenni azért, hogy gátat lehessen szabni a hasonló katasztrófáknak a jövőben – számolt be róla a CNN

Ennek érdekében egy új programot hoztak létre. A Greenlights Grant Initiative keretein belül igyekeznek iskolákat olyan dollármilliós szövetségi forrásokhoz juttatni, amivel képesek lesznek biztonságosabb környezetet teremteni a diákok számára.

Hosszú távú megoldást keresnek

Nem sokkal az események után a Kongresszus jóváhagyta azt az új törvényt, amely a fegyvertartási szabályozás átalakításán túl a mentálhigiénés egészségügyi szolgáltatásokat és az iskolabiztonságot célzó krízisintervenciós programok finanszírozását támogatja. McConaughey azt mondta, hogy tudomása szerint a lövöldözés utáni három hónapban 12 környékbeli iskola pályázott ilyen célú támogatásra, azonban egyik sem kapta meg a pénzt. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/08/03/matthew-mcconaughey-uvalde-iskolai-lovoldozes-cnn-abc/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Befejeződött napjaink legjobb sorozata, amelyet rajtunk kívül senki sem ismer

Befejeződött napjaink legjobb sorozata, amelyet rajtunk kívül senki sem ismer

Vannak olyan tévésorozatok, amelyeket egy bizonyos szűk nézőközönség, akik rájuk találnak, nagyon szeretnek – a …