2020. szeptember 25., péntekMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Mától látogatható a Magyar Sajtófotó Kiállítás a Capa Központban

Mától látogatható a Magyar Sajtófotó Kiállítás a Capa Központban

Nem is olyan régen volt egy normális életünk. Bízunk abban, hogy ez a normális élet hamarosan visszatér és a fotóriporterek nemcsak a pandémiát fotózhatják majd, hanem újra korlátozások nélkül dolgozhatnak, hogy bemutassák, megörökítsék mindazt, ami velünk és körülöttünk történik, normális időkben.

A pályázatra ezúttal 267 fotográfus 2488 pályaművet küldött, ami összesen 6079  beérkezett képet jelent; a mennyiség mellett azonban a nemzetközi zsűri „fotográfus nagyágyúi” kiemelték a pályázat magas színvonalát.  

A tavalyi év sajtófotóit felvonultató anyagban a legmarkánsabban megjelenő esemény a Hableány turistahajó tragédiája, amely nagyon megmozgatta a fotográfusokat.  Az indexes Ajpek Orsolya a képriport kategória első helyén végzett a balesetről készített sorozatával.  A hír- és eseményfotók között is két díjat ért ez a téma: az első Dombóvári Tamás, a harmadik pedig Balogh Zoltán lett a hajószerencsétlenségről megjelent fotójával. Dombóvári Tamás ráadásul a legjobb hírképnek járó Escher Károly-díjat is elnyerte ezzel a képével. 


Képriport: 1.díj: Ajpek Orsolya (Index.hu): A Hableány tragédiája


12

Képriport: 1.díj: Ajpek Orsolya (Index.hu): A Hableány tragédiájaGaléria: 38. Magyar Sajtófotó Kiállítás(Fotó: Ajpek Orsolya / Index)

A  Magyar Újságírók Országos Szövetségének Nagydíját Hajdú D. András kapta A fal, amit mi kerítésnek hívunk című, a társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriába nevezett sorozatával. Hajdú 15 éve dolgozik fotóriporterként, a magyar és kelet-európai valóság dokumentálásával foglalkozik, és idén az amerikai Pictures of the Year pályázaton második díjat nyert a Magyar Sajtófotó Pályázatra is beküldött, itt kategóriagyőztes A kongói dzsungel magyar hőse című sorozatával. 

Az  André Kertész-nagydíj győztese pedig Kovács Bea, aki szívesen fotózza a kevéssé ismert közösségeket, a fogyatékkal vagy betegséggel élő gyerekeket körülvevő családokat. Éber kóma című sorozatával a Mindennapi élet kategóriában pályázott. Jóllehet csak  2017-ben szerzett szakképesítést mint alkalmazott fotográfus és jelenleg a MÚOSZ […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/09/09/kiallitas_nyilt_a_sajto_legjobb_kepeibol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Alakul az Oscar-díjas Deák Kristóf új mozifilmje

Alakul az Oscar-díjas Deák Kristóf új mozifilmje

Az unoka november közepéig forog Budapesten a Kertészeti Egyetemen, az Eiffel téren, az Andrássy úti …