2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Második napja tart a helyszínelés Nádor Tibor festő műtermében

Hirdetés

Második napja tart a helyszínelés Nádor Tibor festő műtermében

A Palládium-díjas festőművész ezúttal legutóbbi, nagyjából másfél éves alkotói korszakának képei, vázlatai mellett korábban készült, már csak magángyűjteményekben látható munkáit rendezte rendhagyó tárlattá.

Alapvetően nem is tárlat, nem is kiállítás ez az esemény, inkább egyfajta beavatás arról, milyen fázisokon át, mely gondolati, szellemi ösvényeket követve dolgozik képein.

1992.Tápióbicske, Nádor Tibor saját építésű erdei műtermében

1992.Tápióbicske, Nádor Tibor saját építésű erdei műtermében

Hirdetés

Fotó: Ismeretlen fotós

Újabb sorozatának az első hallásra bonyolultnak tűnő „erdő-motívum revitalizálás, erdőélmény-upcycling” címet adta. Ami nem is olyan bonyolult, hiszen az angol upcycling kifejezés, ami a környezetvédelem kapcsán vált a magyar nyelv invazív részévé, nagyjából annyit tesz, mint létező holmik új szempontú hasznosítása. Ilyen tevékenység például amikor kopott autógumikból pompás új szandálokat készít egy tehetséges kézműves.

Hogy hasznosítja egy festő, jelesül ő maga az erődélményt? Először is úgy, hogy begyűjti. Nádor évtizedek óta járja, rajzolja, festi a természetet. Azt azonban már többször is leszögezte, hogy, bár sok kiváló alkotót ismer, akiknek a tájképeit is nagyra becsüli, ő a maga részéről inkább képtájakat fest. Mint mondja:

A táj nem akar kép lenni.

Mivel jelentős számú tájon található erdő, ez a megállapítás minden fával borított nagyobbacska területre érvényes, de ennél még tovább is megy.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/12/01/masodik-napja-tart-a-helyszineles-nador-tibor-festo-mutermeben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Senkinek nem kellett a világ egyetlen olyan villája, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít

Senkinek nem kellett a világ egyetlen olyan villája, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít

Nem tudták eladni a világ egyetlen olyan villáját, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít. A római Villa Aurorára …