2021. november 30., keddMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
2021.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Maradandó irodalmi érték, egyenesen az automatából

Hirdetés

Maradandó irodalmi érték, egyenesen az automatából

Különleges újdonságra csaphatunk le a POKET automatákban, ugyanis Háy János legújabb műve zsebkönyvként debütál. A kötet érdekessége, hogy az író prózáival a tavaly elhunyt, roma származású festőművész Omara (Oláh Mara) képeire felel.

A magyar kulturális élet egyik leginnovatívabb ötlete volt három és fél évvel ezelőtt a Sztalker csoport kezdeményezése, élükön Grecsó Krisztiánnal és Vecsei H. Miklóssal:

zsebkönyv automatákat helyeztek el, ahol jelképes összegért lehet megvásárolni kortárs és klasszikus szépirodalmi műveket.

Hirdetés

A cél az olvasás népszerűsítése volt, az idea pedig az, hogy az emberek a tömegközlekedési eszközökön ahelyett, hogy üveges tekintettel bámulnák telefonjaikat, inkább merüljenek el a képzelet világában. Zsebkönyvek formájában ezeket az élményeket bármikor magunkkal vihetjük, így már nem lehet kifogás, hogy „nehéz az iskolatáska”.

Azóta a POKET közösséggé alakult, a társaság egyéb programokkal és eseményekkel is részt vesz a kulturális életben, az automaták folyamatosan bővülő kínálata pedig mindig tartogat meglepetéseket, kezdve az irodalmi tetoválásoktól, a budapesti randitérképen át az évtervező naptárig.

Háy János legújabb műve kifejezetten a könyvespolcok ékszere lehet, több szempontból is. Háy a magyar kortárs irodalom egyik legtermékenyebb és legolvasottabb alkotója, egészen rendhagyó, hogy új művét akár egy forgalmas metróhálózat megállójánál is magunkhoz vehetjük. Másrészt írásaival tiszteleg a tavaly elhunyt Omara, roma származású festőművész emléke előtt.

A kötetben így hatvan kép és hatvan válasz […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/11/05/omara-hay-janos-zsebkonyv-poket-automata/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elveszett magyar filmeket találtak Szerbiában

Elveszett magyar filmeket találtak Szerbiában

A szerb filmintézet a közelmúltban tizenkét elveszettnek hitt magyar filmet fedezett fel, ezeket hamarosan Magyarország …