2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Már-már eltemettük őket, mégis visszatértek közénk

Hirdetés

Már-már eltemettük őket, mégis visszatértek közénk

Mindig lesznek olyan sztárok, akik hosszú évek tétlensége után térnek vissza a showbizniszbe. Olyan sztárok, akikről már lemondott a zeneipar, hiszen az előadók abba a korba értek, amikor már a hamut is mamunak mondják. Olyan sztárok, akiknek a karrierje nem ért annyit, hogy folytassák a zenélést, mégis visszataláltak az énekléshez.

Az ABBA együttes 1976. október 19-én

Az ABBA együttes 1976. október 19-én

Fotó: Michael Ochs Archives / Getty Images Hungary

2021-ben több olyan sztár, sztárcsapat is visszatért, akik hosszú évek óta nem örvendeztették meg  rajongóikat friss zenével. Egyesek csupán néhány év, míg mások évtizedek után vonultak újra stúdióba. Egy valami azonban biztos: mindannyian nagy nevek, akiknek a visszatérésére zenekedvelők milliói vártak.

Hirdetés

ABBA 

2021 talán legnagyobb és legkellemesebb meglepetése volt, amikor az igazi nyugdíjas együttes, az ABBA negyven évvel a feloszlása után bejelentette, hogy újra összeáll. 

Agnetha, Björn, Benny and Anni-Frid 1982 óta nem jelentkeztek új zenével, az évek óta tartó találgatások és célozgatások után azonban az ABBA szeptemberben bejelentette, hogy újrakezdi „működését”, valamint egy új lemezt, a Voyage című, tíz dalból álló albumot is beharangozta. A csapat a rajongók legnagyobb meglepetésére szeptemberben két kislemezt (I Still Have Faith In You és Don’t Shut Me Down) is kiadott. 

Az együttes már 2018-ban megerősítette, hogy visszatér a stúdióba, és legalább két új dalt rögzít. A két számból azonban tíz lett, októberben pedig az 1978-as Just A Notion című, korábban soha nem hallott dal modernizált változata is megjelent. 

Björn és Benny októberben erősítette meg, hogy a november 5-én debütáló Voyage az ABBA kilencedik, és egyben utolsó stúdióalbuma. A svéd együttes 2022-ben virtuális koncertet ad Londonban.

Adele 

A brit énekesnő még mindig csak 33 éves, de már annyi mindenen keresztülment, mint sokan kétszer ennyi idő alatt (sem). Adele legutóbb 2015-ben jelentkezett nagylemezzel: a 25 című album olyan slágereket produkált, mint a Hello vagy a Send My Love. Az énekesnő hat év hallgatás után megtörte a csendet, és bejelentette a visszatérését, na meg a 30 névre keresztelt negyedik albumát.

Adele november 14-én Oprah Winfrey műsorába látogatott, ahol nyíltan beszélt válásáról, alkoholproblémájáról és életmódváltásáról is. A beszélgetés az ősz legjobban várt interjúja volt, az énekesnő pedig egy varázslatos, a Los Angeles-i Griffith-csillagvizsgáló kertjében előadott produkcióval kápráztatta el a közönséget.

A 30 című lemez 2021. november 19-én jelent meg – annak ellenére, hogy már két éve cikkeztek a lehetséges megjelenésről. Adele 2020-ban, egy barátja esküvőjén erősítette meg a hírt, vagyis, hogy készül az album, ami szeptemberre várható. A szeptemberből azonban november lett, mivel az énekesnő úgy érezte, hogy még nincs kész a lemez.

Adele albuma az első héten 261 ezer példányban kelt el, míg az ABBA lemezét „csak” 204 ezer hallgató vette meg. A 30 az idei év leggyorsabban fogyó lemeze, azonban meg sem közelíti a 25 eladásait (az említett albumból már az első héten 800 ezer darab fogyott el). Ez leginkább annak tudható be, hogy az évek alatt a fogyasztók átszoktak a streamingszolgáltatós zenehallgatásra. 

Diana Ross

Mindenféle rosszindulat és tiszteletlenség nélkül: Diana Ross nem mai csirke, énekelni azonban még mindig nagyon tud. A 77 éves diszkókirálynő nevéhez köthetők az I’m Coming Out és a Love Hangover című slágerek, amelyek a mai fiatalok szívét is megdobogtatják, na és a lábukat megtáncoltatják.

Diana Ross 15 éve […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2021/12/02/eltemettuk-oket-megis-visszatertek-kozenk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Senkinek nem kellett a világ egyetlen olyan villája, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít

Senkinek nem kellett a világ egyetlen olyan villája, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít

Nem tudták eladni a világ egyetlen olyan villáját, amelyet egy Caravaggio-freskó díszít. A római Villa Aurorára …