2023. március 23., csütörtökMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Már Hans Zimmer is követi a magyar zongoravirtuóz srácot

Hirdetés

Már Hans Zimmer is követi a magyar zongoravirtuóz srácot

Bence még kétéves sem volt, de már emlékezetből pötyögte le nagymamája pianínóján egy rajzfilm zenéjét. Ekkor már nem volt kérdés: az ifjú tehetséget beszippantotta a zene világa. Ötévesen kezdte a zeneiskolát, majd jött a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola, teljesült a vágya: felvették a Berklee College of Musicba, a világ egyik legnagyobb kortárs zeneművészetet oktató egyetemére.

Eredetileg filmzeneszerző akart lenni, ezért is jelentkezett a Berkleere, aztán hirtelen berobbant első feldolgozása, Michael Jackson Bad című száma, és innen már az előadó-művészetre összpontosított. 

Ekkor jött a késztetés, hogy a zongorát olyan mértékben kihasználjam, mintha egy zenekarra írnék át valamit

 – nyilatkozta korábban. 

Hirdetés

Sztárok csodálják

Közben a Berkleen megismerkedett nagy példaképével, a Csillagok háborúja és az Indiana Jones zenéjét jegyző John Williamsszel, de barátságot ápol az Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas Hans Zimmerrel is. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/03/02/hans-zimmer-magyar-zongoravirtuoz-peter-bence-csillagok-haboruja-indiana-jones-berklee-jackson/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ókovács Szilveszter: Nincs B tervem

Ókovács Szilveszter: Nincs B tervem

„Nincs B tervem, elég sokat dolgoztam ezzel” – mondta az Indexnek Ókovács Szilveszter, a Magyar …