2021. szeptember 21., keddMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Már az első rész is ütős, de a következő nyolc igazi krimi

Hirdetés

Már az első rész is ütős, de a következő nyolc igazi krimi

Néha az az érzésem, hogy akik címet adnak egy filmnek, főleg sorozatnak, nem is látták azt. No, a Hit & Run éppen ilyen, hiszen magyarul a Cserben hagyva címet kapta, de az amerikai–izraeli sorozat esetében az alkotók sem vitték túlzásba a kreativitást. Hit & Run címen ráadásul már kijött egy nem túl erős film 2012-ben (magyar címe: Üss vagy fuss!), de abban Bradley Cooper legalább hosszú, rasztás hajjal rohangál, de a címek csak címek, és valahogyan el kell adni a filmeket, hogy aztán beszélhessünk róluk.   

Majd e cikk végén, aki akar, szavazhat arról, hogy ennek az amerikai–izraeli sorozatnak mi is lehetett volna a jó címe, persze azok is csak opciók. De ehhez meg is kellene nézni ezt a filmet, ugye.

Nyugi, nem lesz spoiler, és azt sem árulom el, hogy a kertész amúgy lehetne a gyilkos, de ebben a történetben nincsen kertész, ellenben annyi gyilkos szerepel – kettőjükről egy ideig azt is feltételezik, hogy magyarok, de lássuk be, olyan film nincs, amelyik kőkemény magyar bérgyilkosokról szólna –, hogy amikor már azt hisszük valakiről, hogy jó, akkor kiderül róla, hogy ugyan, amikor meg gonosznak gondoljuk, az, mondjuk, gonosz is.

De a lényeg: a Netflix végre elénk hozott egy olyan sorozatot, amelyikben nem a blue vagy green box határozza meg az élményt, hanem a klasszikusan felépített, csavaros, izgalmas és főként nézhető történet.  

Hirdetés

A történet elsőre nézve nem egyszerű, és ahogyan a szemünk előtt kibomlik, egyre szövevényesebbé válik. De ez egy bosszúállós eseményláncolattól minimum elvárás. Az már kevésbé, hogy szinte senki nem az, akinek a szereplő első ránézésre látszik, mert néhány támpont mindig segít a megértésben, különösen akkor, ha a történet több szálon fut.

HIT 104 SG 00022R

Fotó: Courtesy of Netflix

A rendezők azonban (Mike Barker és Neasa Hardiman) nagyon szépen adagolják az izgalmat, a feszültséget, és szerencsére a forgatókönyv is mindig csak annyit árul el, amennyivel a folytatást várva átbillenünk a következő epizódra.

A Cserben hagyva legfőbb erénye, hogy a főhőst, Segevet (Lior Raz) végre nem egy modellügynökség közvetítette ki, bár nyilván vannak hölgyek, akik éppen az ilyen robusztus alkat miatt tolják orrnyergükre a napszemüveget; és nem is olyan, mint aki kandalló mellett olvas Tolsztojt, de ennek a sorozatban nem kis jelentősége van. Különösen úgy, hogy feleségül egy modellalkatú szépség (Kaelen Ohm) megy hozzá, szerepe szerint amerikai táncosnő, és ez a tény a sorozatban nagy jelentőséget kap.

A többi szereplő esetében nagyjából mindegy is, hogyan néznek ki, mindenki pontosan megfelel a karakterének. Talán csak egyvalakinél lehetett volna más színészt választani, Martin Wexler szerepére nem Gregg Henryt, de nem a játéka miatt, mert az jó, hanem mert ő már nem először hozza ugyanezt vagy nagyon hasonló karaktert – […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/08/15/csak-az-elso-reszt-kell-tulelni-a-kovetkezo-nyolc-mar-kemes-krimi/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Közönségdíjas lett a Külön falka Miskolcon

Közönségdíjas lett a Külön falka Miskolcon

A 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a Pressburger Imre-díjat A szerencse és a képzelet kereke című munkájáért a japán Ryûsuke Hamaguchi …