2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Majdnem lezuhant a repülőnk, de csak kijutottunk a Disney+ lengyelországi megnyitójára

Hirdetés

Majdnem lezuhant a repülőnk, de csak kijutottunk a Disney+ lengyelországi megnyitójára

Egyre élesebb Magyarországon a streaming-háború, és a brutális kínálatot elnézve a Netflixnél izzadhatnak is, hogy mi lesz akkor, ha az emberek rájönnek, hogy elég volt a többségükben középszerű produkciókból, és inkább átvándorolnak a Disney+-ra Star Warst, Marvel-sorozatokat és Pixar-filmeket nézni. A temérdek animációs tartalom mellett a Disney+ kínálatában ráadásul olyan, kifejezetten a felnőtt közönséget célzó újdonságok várnak, mint a Pam és Tommy, az American Horror Stories, de jól ismert, modern klasszikusok közül is lehet válogatni, mint a Lost, az Így jártam anyátokkal, a The Walking Dead és az Alien-franchise.

Mint ismeretes, Június 14-én hazánkban is elindult a Disney+, de mielőtt tanulmányozni kezdtük volna a frissen debütált filmeket és sorozatokat, felkerekedtünk Varsóba, az online videótár grandiózusnak ígérkező, lengyelországi megnyitójára.

Hirdetés

Egészen pár héttel ezelőttig úgy voltam vele, hogy A szupercsapat Mr. T által játszott Rosszfiújához hasonlóan engem maximum akkor raknak fel repülőgépre, ha kiütnek gyógyszerrel vagy leütnek ököllel. Így még engem is váratlanul ért, amikor igent mondtam a Disney által felkínált lehetőségre, és azon kaptam magam, hogy már úton is vagyok egy néhány újságíróból és egy rakatnyi influenszerből álló társaság részeként. A Bécsbe tartó járat még nem is volt annyira vészes, ám az onnan – gyors átszállást követően – Varsóba tartó gép olyan viharba került, hogy a fedélzeten az emberek sikítoztak, halálfélelmük volt, és az egyik közelemben ülő kolléga azt magyarázta, hogy ennyire durva leszállásban még életében nem volt része, pedig igen sűrűn repül ide-oda. Ilyen az én szerencsém, na.8

Galéria: Disney+ lengyelországi megnyitóFotó: Disney

Aztán a lengyel fővárosban viszonylag nagy forgalomban, és még mindig ítéletidőben vitt a busz minket a negyvenöt emeletes hotelbe. Én a harmincnegyediket nyertem meg magamnak, a kilátás nem volt pocsék, maradjunk annyiban. Június 13-án, hétfőn a délutánt viszont még mindig kábán, zúgó fejjel töltöttem, és még az se tudatosult bennem, hogy a teljes belga fociválogatott szembejött velem a folyosón, akik azért érkeztek, hogy a Nemzetek Ligájában megmérkőzzenek a lengyelekkel. 1-0-ra nyertek amúgy a vendégek, Michy Batshuayi góljával, ha valakit érdekel, de lemaradt róla.

Este hét órakor startolt a Disney+ megnyitó eseménye, minikoncerttel, amit egy, csak erre az alkalomra összeverődött, híres lengyel zenészekből álló banda adott. Ez a negyvenöt perces fellépés jó kis zúzda volt, részben a Peter Jackson által rendezett The Beatles: Get Back című dokumentumfilm-szériához kapcsolódott, részben pedig jól megalapozott a hangulatnak. Mint kiderült számunkra a következő percekben, magát a helyszínt, a Norblin Factory nevű komplexum egyik emeletét tematikusan rendezték be. Nem is akármilyen igényességgel, nekünk marhára tetszett az egész.

Isten hozott a geek-paradicsomban

A mozgólépcsővel felérve, rögtön figyelmesek lettünk arra, hogy egy kirakat mögött C-3PO, R2-D2, és Yoda-mester makettjei sorakoznak, és ahogy beljebb kerültünk, még jobban elmerültünk a geek-paradicsomban. Nem túlzás, megtaláltuk Amerika Kapitány pajzsát, amelynek örökléséért A Sólyom és a Tél Katonája első évadában ment a küzdelem, Steve Rogers visszavonulása után. Nyilvánvalóan sokan álltak meg mellette pózolni, mert a replika rettenetesen jól mutatott.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/06/16/disney-plus-tv-streaming-lengyelorszag-sajtorendezveny-beszamolo-marvel-star-wars-kulfold/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ha a nyers tej istállószagú, az nem éppen vidéki romantika

Ha a nyers tej istállószagú, az nem éppen vidéki romantika

A hazai sajtok az utóbbi időszakban komoly fejlődésen mentek keresztül, így azok a szakemberek, akik …