2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Magyarországon is hemzsegnek a nepo babyk

Hirdetés

Magyarországon is hemzsegnek a nepo babyk

A nepo baby vagy nepotism baby kifejezés már évek óta ismert az angolszász országokban, viszont a nagyvilágban csak most kapták fel a fogalmat. A közösségimédia-oldalakon egyre többször futunk bele ebbe a kifejezésbe, ám sokan nem tudják, hogy

mit jelent pontosan, ha valaki nepo baby.

Hirdetés

Nepo babynek hívjuk azokat a hírességeket, akiknek egy vagy mindkét szülője, esetleg nagyszülője is ismert, legtöbbször a szórakoztatóiparban. A nepo baby kifejezés nemcsak azokra vonatkozik, akik valóban a szülők hírneve miatt lettek híresek, hanem azokra is, akik attól függetlenül. Sőt vannak olyan nepo babyk, akik ismertebbek lettek, mint felmenőik. Ettől függetlenül a kifejezést gyakran használják negatív értelemben.

A legismertebb nepo babyk például Kate Hudson (Goldie Hawn lánya), Drew Barrymore (többgenerációs színészcsalád), Jamie Lee Curtis (Tony Curtis és Janet Leigh színészek lánya), az ifjonc Maya Hawk (Uma Thurman és Ethan Hawk lánya) és még fél Hollywood. Miley Cyrus (Billie Ray Cyrus countryénekes lánya) színészként és énekesként is sokat köszönhet édesapjának. Az egész Kardashian–Jenner család is a nepo baby kategóriába sorolható. Legutóbb Hailey Bieber (Baldwin színészcsalád) és Bella Hadid (Gigi Hadid húga, modellcsalád) szólalt fel a nepo baby kifejezés negatív megítélése miatt.

Magyar nepo babykről még nem igazán beszéltünk, pedig itthon is sokan vannak. Ezért most összegyűjtöttünk egy – nem teljes – listát azokról a hazai hírességekről, akik ismert művészek, üzletemberek, médiaszemélyiségek gyerekei, és megnéztük azt is, hogy mit csinálnak.

Miller Dávid

A fiatal színész, énekes és tévés személyiség többszörösen is nepo baby. Miller Dávid az X-Faktor és az RTL Klub Reggeli című műsorának műsorvezetője. Több magyar filmben és sorozatban szerepelt, és a legmenőbb fiatal producerekkel készít zenét. Miller Dávid soha nem tagadta le, hogy ismert művészek fia, sőt kifejezetten büszke rá. Édesanyja Ullmann Mónika színésznő, aki maga is művészcsaládból származik. Édesapja Miller Zoltán színész, nagyapja Miller Lajos, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas operaénekes. Miller Dávid, bár eleinte úgy tűnt, hogy nepo babyként lesz ismert, mára felépítette saját karrierjét, és egyre nagyobb sikereket ér el.

Nyáry Luca

Nyáry Krisztián irodalomtörténész és író lánya, Nyáry Luca először a slam poetry világában ért el sikereket, akkoriban még a családi kapcsolat ténye nem volt annyira egyértelmű. Ám ahogy ezen a szubkultúrán kívül is elkezdett érvényesülni, úgy egyre több embernek esett le, hogy „tudod, hát a Nyáry Krisztián lánya”. Luca is írással foglalkozik, igaz, egészen már területeket fed le, mint édesapja. Gyerekkönyveket ír, fordít, újságíróként publikál. Írt egy könyvet a depresszióról Vigyázat, törékeny! címmel, de szerzett dalszöveget is. Ezeken kívül műsorvezetőként is helytállt, a Spektrumon például pont édesapjával közösen mutatták be Erdélyt saját szűrőjükön keresztül. Luca még modellkedik is, illetve közösségimédia-felületein is rengetegen követik markáns véleménye és különleges stílusa miatt.

Tarján Zsófi

A Honeybeast énekesnője igazi zenei tehetség. Zenekarával folyamatosan járja a fesztiválokat, legismertebb daluk, A legnagyobb hős instant sláger lett a 2014-es A Dal című műsor után. Tarján Zsófinak volt honnan örökölnie tehetségét, hiszen édesapja Tarján Pál operaénekes, édesanyja pedig Hernádi Judit Jászai Mari-díjas színésznő. 

Stohl Luca

Stohl Luca neve mellett a Wikipédián a következő olvasható: magyar táncművész, műsorvezető, Stohl András lánya. Ebből is látszik, hogy a nepo babyk meghatározásában ez mindig szempont lesz. Luca a Magyar Táncművészeti Főiskolán végzett 2013-ban, és bár szakmájában is kitűnt, főleg azóta került a köztudatba, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/02/04/nepo-baby-nyary-luca-miller-david-gaspar-evelin-virag-schobert-norbert-lara-zambo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Karancs tűzhelyek emlékére, de van, akinek jó a vákuumzacskó is

A Karancs tűzhelyek emlékére, de van, akinek jó a vákuumzacskó is

Valamikor a nyolcvanas években lehetett. Nem volt ülőhely a Klauzál téri legendás Kádár étkezdében, kifőzdében, …