2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Magyar zenekar kazettája után kutat a Ghost frontembere

Hirdetés

Magyar zenekar kazettája után kutat a Ghost frontembere

Május 18-án a Papp László Budapest Arénában koncertezik a Ghost. A Grammy-díjas svéd metálzenekar frontembere érkezésük előtt telefonon nyilatkozott az Indexnek. Tobias Forge amellett, hogy minden kérdésünkre készséggel válaszolt, egy kéréssel fordult a közönséghez.

Tobias Forge énekes a svéd Ghost együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. december 3-án

Tobias Forge énekes a svéd Ghost együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. december 3-án

Fotó: Mohai Balázs / MTI

A Ghost gyakorlatilag bombaként robbant be a metálzenébe a 2010-es évek elején. A zenekar a különleges hangzásvilágával és a meghökkentő vizuális elemeivel hamar a műfaj kedvence lett. Tobias Forge, a Ghost szellemi atyja és frontembere a márciusban megjelent, IMPERA című új lemezük mellett arról is mesélt az Indexnek, milyen érzés végre újra útnak indulni a pandémiás lezárások után. 

Hirdetés

Nemrég új lemezzel jelentkeztek. Mi inspirálta, amikor az album dalait írta?

Nem tudnék egy kifejezett dolgot mondani, ami inspirálta az albumot. A dalokat mindig is azok a zenék, illetve zenekarok befolyásolták, akiket nagyon szeretek. Az album anyaga egyfajta egyvelege a sötétebb zenének, mint a death metal és az underground műfajok, illetve a popzenének, amibe beletartozik a diszkó és a 60-as évek „brit invázió” irányzata is. Ez a lemez kicsit pop-rockosabb lett, mert a dalok ilyenre írták meg magukat – szerzőként néha úgy érzem, beszélnek hozzám, mondani akarnak valamit. Ennél a korongnál gyakran éreztem, hogy a dalok szinte kérik az egyszerűséget, miközben van olyan is köztük, mint a Respite on the Spitalfield című szám, ami inkább grunge-os, alig van benne popos hatás, és sokkal progresszívebb, mint a többi.

Nem gondolt még arra, hogy musicalt vagy rockoperát írjon a Ghost-sztoriból és a zenéjükből?

Mindig is akartam musicalt vagy rockoperát csinálni, de nem a Ghostból. Ha valaha ilyesmit írnék, akkor valószínűleg egy régebbi, már létező sztori adná az alapját.

Melyik történet?

Most azt mondanám, hogy a Dracula, amely az irodalomban az örök kedvencem.

A koncertjeiken fontos szerepe van a vizualitásnak. Hogyan találja ki az új jelmezeket és a maszkok kinézetét?

Általában egy kedves tervező barátommal ötletelünk, abból építkezve, hogy mit csináltunk előzőleg. Amikor elkezdünk majd dolgozni a következő vizuálon, amire egyébként hamarosan sor kerül, minden arra épül majd, amit most csinálunk. A nagylemezeket is valahogy így szoktam megírni, szinte reakcióként az előző albumra. A jelmezeket, amiket a hatodik lemezhez csinálunk majd, abból alkotjuk meg, ami a mostaniból kimaradt. De mindkettőnket inspirálnak például a filmek és meglepően a „haute couture” (magas minőségű divattervezés – A szerk.). Talán azzal is megkülönböztetjük magunkat az átlag metálzenekaroktól, hogy nem […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2022/05/13/index-ghost-zenekar-tobias-forge-koncert-interju/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Megérkeztünk című kiállítással nyitotta meg kapuit a Néprajzi Múzeum új épülete

A Megérkeztünk című kiállítással nyitotta meg kapuit a Néprajzi Múzeum új épülete

A Néprajzi Múzeum új épülete a Liget Budapest Projekt része. Tervezője Ferencz Marcel (NAPUR Architect), …