2021. szeptember 27., hétfőMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Magyar valóság a Török-házban

Hirdetés

Magyar valóság a Török-házban

Covid. Nem csupán egy szó. Akaratlanul is az életünk része. Nem csoda hát, hogy a képzőművészetben is érződik a járvány hatása. Megszámlálhatatlan alkotás és kiállítás kényszerű ihletője. A pandémia miatt ugyanis olyan alternatív valóságba kerültünk, amely a legvadabb álmainkban is elképzelhetetlennek tűnt. 

DSC 0340-001

Fotó: Csókás Péter

Mi történt velünk? Egy napon arra ébredtünk, hogy megváltozott minden. Úgy csapott fejbe bennünket a pandémia, mint amikor egy épületből kifelé sietve nem vesszük észre a bejárati üvegajtót. Sajgó, zúgó fejjel a földön találjuk magunkat. Megpróbáljuk összeszedni, rendezni gondolatainkat. Mi is történt? Mi is történik velünk?

– kezdte augusztus 13-án a megnyitó beszédet Can Togay, Veszprém-Balaton – Európa Kulturális Fővárosa 2023 művészeti és kreatív főtanácsadója. 

Hirdetés

Közös élmény, eltérő tapasztalatok

Gyümölcstál, sütemény, szendvics, bor, nosztalgikus muzsika és persze pazar kilátás várta a vendégeket a budapesti közterek után Alsóörs egyik monumentális helyszínén újjáéledő Standby tárlat megnyitóján. Habár az ünnepség előtti percekben nem tolongtak az emberek, hamarosan elkezdtek szállingózni. Mi az, hogy szállingózni – annyi érdeklődőt vonzott az esemény, hogy az utcáig állt a tömeg. Művészek, rokonok, lelkes műkedvelők, kicsik, nagyok, fiatalok, idősek – ritkán látni ennyire vegyes közönséget.

A tárlat talán éppen azért ragadja meg a legkülönbözőbb korú és érdeklődési körű közönség figyelmét, mert olyan témát dolgoz fel, amelyet nemcsak egy adott korosztály, hanem az egész világ átélt. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/08/19/magyar-valosag-a-torok-hazban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lyon, az „örök város” – hazatérés

Lyon, az „örök város” – hazatérés

Igen, tudom, hogy ez Róma állandó jelzője, de mit tegyek, ha nekem ez is igaz? …