2023. december 2., szombatMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2023.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Magyar filmet választottak a legjobbnak Chicagóban

Hirdetés

Magyar filmet választottak a legjobbnak Chicagóban

Az alkotás egy 18 éves diákfiú esetét dolgozza fel, akinek történelemérettségije országos botrányt kavar. Mind a történet, mind a film nagy hatást gyakorolt a Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijére, így megkapta a legjobb filmnek járó Gold Hugo díjat, valamint a legjobb forgatókönyvnek járó Silver Hugo díjat is.

A Cirko Film szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint az amerikai zsűri úgy fogalmazott:

Zseniálisan meséli el főhőse felnőtté válásának, egyúttal egy ország kulturális változásainak többrétegű történetét. A szellemesen, lebilincselően és intelligensen elbeszélt, gyönyörű történet egy látszólag jelentéktelen eset nyomán bontakozik ki. A kiválóan megírt, megrendezett és eljátszott film nemcsak a felnőtté válás nehézségeivel foglalkozik, hanem behatóan megvizsgálja az emberi természetet is, amikor a döntések meghozatalának ijesztő kihívásával kell szembenéznie.

Hirdetés

Reisz Gábor alkotása, amely 2023. október ötödikén került a magyar mozikba, eredetileg a

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/10/21/chicagoi-nemzetkozi-filmfesztival-velence-magyarazat-mindenre-reisz-gabor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rárontott a művészre a KDNP aktivistája, cserébe megörökítette a festő

Mielőtt belevágnánk az új drMáriás-album ismertetésébe, feltétlenül meg kell emlékeznünk egy közelmúltbeli szürreális, már-már dadaista …