2021. szeptember 28., keddMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ma lesz az Anna-bál Füreden

Hirdetés

Ma lesz az Anna-bál Füreden

Ma rendezik meg a 196. Anna-bált a balatonfüredi Anna Grand Hotel kertjében – adta hírül az MTI. A rendezvényre ötszáz vendéget várnak a szervezők, köztük minden eddiginél több fiatalt. A 18 éves balatonfüredi lányok mellett azokat is meghívták, akik tavaly, a járvány miatt elmaradt bál idején töltötték be a 18 éves kort.

A bált a kilencedik alkalommal meghirdetett Anna Fesztivál programjai előzik meg. Ennek részeként a hét elején cigányprímásoknak rendeztek versenyt, amit Horváth László nyert.

Idén is lesz szívhalászat, utcabál, operagála, és operafilmet vetítenek a Gyógy téren. Este az Anna-báli szépek a mezőhegyesi, a szilvásváradi és a bábolnai ménesgazdaságok lovasfogatain sétakocsikáznak a városban.

Hirdetés

A bál fővédnöke Varga Judit igazságügyi miniszter, a díszvendég Veszprém városa.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották a balatonfüredi Horváth-házban, Szentgyörgyi Horváth Fülöp János fogadójában a házigazda leányának tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina akkor ismerkedett meg majdani férjével, Kiss Ernő huszár főhadnaggyal, aki később, az 1848–49-es szabadságharc után az aradi vértanúk egyike lett. Emlékére 2003 óta minden évben átadják az őt ábrázoló herendi porcelán huszárszobrot egy olyan embernek, aki sokat tett és tesz Balatonfüred kultúrájáért.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/07/31/ma-lesz-az-anna-bal-balatonfureden/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Budapest Film: majd ha sokan akarják az Elkxrtukat, többször vetítjük

Budapest Film: majd ha sokan akarják az Elkxrtukat, többször vetítjük

A budapesti mozihálózat hivatalos közleményben szögezi le, hogy az alkotás sillabusza és előzetese alapján – …