2023. január 30., hétfőMa Martina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.01.30. Martina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ma egy acélgyárban dolgozna, ha nem jön be a stand up

Hirdetés

Ma egy acélgyárban dolgozna, ha nem jön be a stand up

Jim Carrey tizenhárom éves volt, amikor az apja elvesztette könyvelői állását, hosszabb ideig munkanélküli lett, ezért a család Toronto egyik negyedébe, Scarboroughba költözött, ahol a családfő biztonsági őrként, illetve portásként munkát kapott a Titan Wheels cégnél.

A Carrey család ekkor egy régi épületben lakott, majd olyan rossz pénzügyi helyzetbe került, hogy kénytelenek voltak egyszer egy Volkswagen furgonban, másszor esetleg a rokonok udvarán egy sátorban aludni, hogy valamiféle tető legyen a fejük felett.

a tinédzser Jim carrey az iskola után munkát vállalt, hogy segítsen szüleinek.

Hirdetés

Emiatt az órákra nem tudott készülni, a jegyei leromlottak, de még így sem volt rossz tanuló.

Carrey ekkoriban írt magának egy 10 millió dolláros csekket, és arról álmodozott, hogy egyszer ez valósággá válik. Nagy kiugrása a Kábelbarát (The Cable Guy) című filmjének köszönhető, melynek bemutatóját követően pár évvel édesapja elhunyt. Ekkor a nagy értékű csekket apja temetési ruhájának zsebébe tette. 

Családja rossz pénzügyi helyzete miatt 16 éves kora körül otthagyta az iskolát, hogy egy gyár mosdójának takarításáért kapott pénzzel is segíthesse szüleit. De kifutófiúként és egy gyár mosodájának takarítójaként is vállalt állást.

 Jim nemcsak fizikai erejével, szorgalmával próbálta segíteni a családot, de vidámsága, pazar humora naponta elkergette a rosszkedvet a család feje fölül

– mondta az édesanyja egy interjúban. 

Az első pofon

Carrey első stand-up komikus élménye 1977-ben, 15 évesen történt, amikor apja megpróbált segíteni neki egy színpadi fellépés összeállításában: Toronto belvárosába vitte, hogy debütáljon a nemrég megnyílt Yuk Yuk’s egy estés komikus klubban. Az előadáshoz Carrey öltözékét – egy poliészter szabadidőruhát – édesanyja választotta, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/01/17/jim-carrey-kviz-61-eves-szinesz-rossz-gyerekkor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A járvány miatt akarták megölni a tinilányokat

A járvány miatt akarták megölni a tinilányokat

Nem kellett sokat várnunk, hogy egyre több film a pandémia időszakába helyezze el történetét. Az …