2021. október 23., szombatMa Gyöngyi napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2021.10.23. Gyöngyi Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Lyon, az „örök város” – hazatérés

Hirdetés

Lyon, az „örök város” – hazatérés

Igen, tudom, hogy ez Róma állandó jelzője, de mit tegyek, ha nekem ez is igaz? Oka van. Leginkább gasztronómiai szempontból, hiszen Lyon a nagy kereskedelmi utak kereszteződésében olyan gasztronómiai kínálattal kápráztat el minden idevetődőt, hogy olyat ritkán látni egy helyen. Ugyanakkor mélységesen kötődik a gyökerekhez, kötelezően ápolja azok fennmaradását a „bouchon lyonnais” éttermek rendszerbe foglalásával, intézményesítésével, az ételek „kőbe vésésével”.

Ettől lesz örök. Meg még egyebektől is.

Hirdetés

Itt egy személyes ok: valamikor, életem egy részében lyoni voltam. Azt hiszem, lyoni is maradtam a szívem mélyén. Lyon nem egy befogadó város, a külföldiekkel sem az. Nekem mégis sikerült elfogadtatni magamat, és ezért hálás vagyok.

Másrészt: Lyonban semmi nem változik, és mégis mindig minden változik. Amikor tegnap megérkeztem, szombat délután, hihetetlen embertömeg volt az utcákon, a kávézókban aperitifeztek, egymás mellett fiatal és idős, kőgazdag és munkanélküli. Itt ez így szokás.  Betértem egy borkereskedésbe, majd fél órával később, három pohár bor után jöttem ki, és közben elbeszélgettünk Georges-zsal, a tulajjal, hogy talán ki kéne már nyitni a 2006-os Konyári Pávát, amit évekkel ezelőtt kapott tőlem. Mindeközben az összes betérőt megkínálta fehér burgundival és egy fantasztikus Saint Josephfel, ami szinte a Lyonhoz legközelebb eső borterroir, és itt mindenki szereti.

<img […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/degusztator/2021/09/26/bocuse-d-or-lyon-orok-hazateres/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kovács Gábor producer: Mindenki foglaljon sok helyet az Elkxrtukra

Kovács Gábor producer: Mindenki foglaljon sok helyet az Elkxrtukra

Kovács Gábor, az Üvegtigris producere nem kedveli az általa egyértelműen kormánypártinak tartott Kálomista Gábort. Az …