2021. január 26., keddMa Vanda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.26. Vanda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Lucifer a Netflixen: a sorozat megfáradtan is szórakoztató

Hirdetés

Lucifer a Netflixen: a sorozat megfáradtan is szórakoztató

Hello, nyomozó! Aki valaha látta a Lucifer című sorozatot, az most szinte hallja Tom Ellis (Lucifer) jellegzetes walesi-angol akcentusát. Aki teheti, csak eredeti nyelven nézze, hallgassa, magyar felirat van hozzá.

És ha most valaki azt hiszi, ennek nincsen jelentősége abban, hogy a Lucifer (más néven Lucifer az Újvilágban) című sorozat 5+ évadot maga mögött tudhat, az alighanem téved.

Hirdetés

luc2

Fotó: Netflix

Anno ugyanis, amikor 2016 januárjában ez a sorozat útjára indult, alkotói Tom Kapinosék és a Warner Bros. Television gurujai hiába álmodtak volna még újabb részeket a harmadik évadot zárva, a Fox TV csatorna kilőtte a kínálatából. Pedig DC Comics és a Vertigo képregénye valóban ígéretesnek tűnt arra, hogy a képregény-történetből filmsorozat legyen, és kezdetben hozta is a tőle elvárt érdeklődést.

Mégis kilőtték. A Netflix pedig magához ölelte.

Merthogy egyszerre szánták humorosnak és szatirikusnak, és az alaptörténet is mi más volna, mint ilyen: Lucifer unja magát a Pokolban, és ki/felruccan a Földre, az élők világába egy kis nyaralásra. Az ötlet kiváló, különösen úgy, hogy Lucifer nem pusztítani érkezik, hanem világot látni. Magával hozza egyik őrződémonát, Mazikeent is (Lesley-Ann Brandt), és azt hiszi, ez a világ is az övé…

És persze, hamar ráébred arra, hogy az emberek, akik isteni apjától megkapták a szabad akaratot, gyarlók és esendők. A sok finom adagolt bűn viszont olyan, mint a méz. Lucifernek legalábbis, aki csáberejével és sármjával maga a címlapról lelépett playboy.

A szerelem még Lucifert is sebezhetővé teszi

Eddig minden rendben is volna. De a Pokol urát nagyon is érdekli a bűn, valamint az, hogy az emberek miért válnak csalóvá és hazuggá, tolvajjá és gyilkossá, ezért a rendőrségnél helyezkedik el társadalmi megfigyelőként, tanácsadóként. A nyomozónőbe (Lauren German) persze beleszeret.

És a nő is Luciferbe. Arról ugyan fogalma sincs, hogy a férfi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/12/31/lucifer_a_netflixen_a_sorozat_megfaradtan_is_szorakoztato/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

CGI mesterfokon: Millie Bobby Brown mint Leia hercegnő és Sebastian Stan mint Luke Skywalker

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2021/01/25/cgi-mesterfokon/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …