2021. szeptember 28., keddMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Löttyintőssel és Icukával kipróbáltuk az absztinensek fröccsét

Hirdetés

Löttyintőssel és Icukával kipróbáltuk az absztinensek fröccsét

Aki már valaha rendelt legalább egy fröccsöt életében, biztosan találkozott azzal a jelenséggel, hogy még a pultban robotolók sem tudják sokszor, milyen arányokban kell összeönteni a bort és a szódát.  A fröccsnek annyiféle variációja létezik.

Viszont azok, akik kipróbálják a Fröccs nevű játékot, egy életre megtanulják a fröccsök bor és szóda arányait.

Hirdetés

A Fröccs Hajnóczy Soma bűvész első, saját fejlesztésű társasa. Kifejezetten profi, szórakoztató és vicces játék. Bár a doboz alkoholtartalma miatt 18-as karikát kapott, a társas könnyen játszható nagyobbacska gyerekekkel, így családi nyaralások nagy megmentője lehet, ám baráti társaságokban biztos, hogy a piknikkosár alapkellékévé válik.

Már amennyiben valaki szereti a partijátékokat, amiknek egyik sajátja az, hogy nem a csupán a győzelmünkre kell koncentrálni, hanem a többiek szívatása is főszerepet kap. Ám amitől ez a tulajdonsága mégis kiemelkedik a Bears vs. Babies, illetve az Unikornisok, a rémes ménes közül, ahol a szívatás maga a játék esszenciája, az a tárgyalás szabadsága.

Soma ugyanis úgy alkotta meg a szabályokat, hogy ha kapunk egy kártyát, ami kilöttyintené poharunkból a szódát, vagy amennyiben az üres, széttörné azt, nem kell egyből elfogadnunk a sorsunkat és beállni a mártír szerepébe: kibeszélhetjük magunkat a szívatás alól.

Ez pedig megváltoztatja a társas dinamikáját, hiszen az függ a játékosok beszélőkéjétől, viszonyától és kedvétől is. De az alkudozásnak is megvannak a szabályai: ha leraknak elénk egy lapot, ami egy deci bort kiöntene a poharunkból, nem kell elvállalnunk egy hétig a mosogatást; vagy hogy kicseréljük a forgácsot a tucatnyi hörcsög alatt, hanem olyan dolgokkal lehet alkudozni, amik a játék részét képezik.

Például: ha megkegyelmeznek a deci zöldveltelininek, akkor cserébe adunk szódát a poharukba, és az illetőt két körön keresztül nem szívatjuk vissza.

Ezt a másik fél elfogadja vagy nem, viszont ügyes alkudozás eredményeként sokkal nagyobb előnyre tehetünk szert, mintha a kártya eredeti funkciója ért volna célt. Viszont ha az alkudozás nem működik, a húzópakliban el van rejtve néhány diszkrét „kabbe” kártya, aminek kijátszásával megúszhatjuk a szívatást és az alkudozást is.

A szabályok könnyen értelmezhetők és tanulhatók, a lényeg pedig az, hogy különböző fröccsöket keverjünk és adjunk el. Ha a húzópakli elfogy, a játék a kör befejeztével véget ér, győztes pedig az lesz, aki a legtöbb pontért tudta értékesíteni portékáját.

Különböző nagyságú poharak vannak, amikbe bort és szódát kell kevernünk, háromféle bortípus pedig különböző áron fut. Az üres poharak pénzbe kerülnek, pénzt viszont csak boreladásból, vagy a másiktól elcsent borravalóval tudunk szerezni.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/07/27/kiprobaltuk-az-absztinensek-froccset/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Budapest Film: majd ha sokan akarják az Elkxrtukat, többször vetítjük

Budapest Film: majd ha sokan akarják az Elkxrtukat, többször vetítjük

A budapesti mozihálózat hivatalos közleményben szögezi le, hogy az alkotás sillabusza és előzetese alapján – …