2022. július 4., hétfőMa Ulrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.04. Ulrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / London lehet az új Csernobil?

Hirdetés

London lehet az új Csernobil?

Néha azon gondolkodik az ember, hogy mi ez: a múlt vagy a jövő? – olvashatjuk Szvetlena Alekszijevics Csernobili ima című kötetében. Ugyanez juthat eszünkbe a Soft Cell új, Happiness Not Included című albumáról is, melynek borítóján a pripjatyi vidámpark évtizedek óta rozsdásodó óriáskerekét láthatjuk.

A Soft Cell 2022-ben már a múlt, vagy új lemezükkel ők lennének a jövő?

Hirdetés

A negyven éve még a fénykorát élő a szinti-pop 2022-ben már maga az anakronizmus, és annak ellenére az, hogy minden évtizedben volt egy-egy szinti-pop turbulencia, és hogy a műfaj a pop egyik nagy inspirációs forrásvidéke, amely még a metálra is komoly hatást gyakorolt.

Persze, mindent lehet, különösen azoknak, akik megalkották a szinti-pop kézikönyvét az 1981-es Non-Stop Erotic Cabaret című albumukkal. A Soft Cell is sajátosan meghitt, ironikus viszonyban áll a részben maga alkotta műfajjal, amelyre ezúttal a Nostalia Machine című dalukkal reflektáltak.

Soft Cell bori

Fotó: Poós Zoltán

Marc Almond szerint a nosztalgia gép úgy zümmög, mint egy rózsaszín vibrátor, majd arra kéri a hallgatót, hogy indítsa be az ezüst álomautóját. És a dal nem fogy ki a provokációból, mert egy drogos vízióhoz hasonlítja a nosztalgikus utazásokat.. Szerinte a retró olyan, mint egy pozitronikus sugár a folyékony égbolton. Még az is lehet, hogy a szinti-pop nosztalgia a veszélyes tudatmódosítók közé került.

Lehet, hogy csalódás

Bármi lehetséges, az azonban biztos, hogy a társadalomkritikus album nemcsak boldogságot nem tartalmaz, de olyan slágereket sem, mint amilyen az 1981-es év legnagyobb példányban elkelt brit kislemeze a Tainted Love volt, vagy ott a szintén […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2022/06/22/stenk-soft-cell-happiness-not-included-album/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hétmillió forint gyűlt eddig össze, de ennyi nem mentheti meg az Átriumot

Hétmillió forint gyűlt eddig össze, de ennyi nem mentheti meg az Átriumot

2022. június 27. és július 2. között összesen 7 063 052 forint érkezett felajánlásként az …