2021. április 11., vasárnapMa Leó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.04.11. Leó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Lobenwein Norbert szerint idén elmaradnak a nagy fesztiválok, de koncertekre lát esélyt

Hirdetés

Lobenwein Norbert szerint idén elmaradnak a nagy fesztiválok, de koncertekre lát esélyt

A mémekre másképp nem lehet reagálni, csak mosollyal, de a kérdés ennél természetesen sokkal komolyabb és fontosabb – kezdi Lobenwein Norbert fesztiválszervező és galerista. – Az elmúlt egy év sokaknak megtanította, így nekünk koncert- és fesztiválszervezőknek is, hogy a megszokottnál sokkal rövidebb távra szabad csak terveznünk. Szabadtéri koncerteket és fesztiválokat értelemszerűen nyáron rendeznek. A járvány miatt márciusban lehetetlen megmondani, hogy mit, hogyan szabályoznak több hónap múlva. Ez fokozottan igaz a tömegrendezvények, koncertek, sportesemények látogatási feltételeire.

A fesztiválszervező szerint Zamárdi vezetése minden bizonnyal elővigyázatosságból fogalmazott úgy, hogy a részvétel „oltáshoz kötött”, hiszen érthető, ha a szervezőkhöz hasonlóan a helyszínek gazdái is a lehető legnagyobb biztonságra törekednek.

Sajnos ilyen feltételek mellett nem lehet fesztivált szervezni.

Hirdetés

– Jelen tudásunk szerint a kötelező oltási bizonyítvány lehetetlenné tenné a megszokott tömegrendezvények megrendezését. Nem elsősorban logisztikai okok miatt, hiszen arra van megoldás, a mémek viszont rámutatnak arra, hogy a célközönség beoltottsága ma még legalábbis kérdéses. Nemcsak az oltás üteme, hanem a fesztiválokra, koncertekre járó közönség életkora miatt is.

Lobenwein Norbert rámutatott, hogy a nemzeti konzultációban kezdeményezett újraindításról szóló online konzultáció 6. pontja is ezt a témát érinti. A kérdéses pont két választási lehetőséget kínál. Aki az elsőt választja, azt támogatja, hogy csak védettségi igazolvánnyal legyenek látogathatók a sportesemények, koncertek, rendezvények és fesztiválok. A másik lehetőség szerint a járvány végéig egyáltalán nem szabad ilyen eseményekre járni.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/03/03/lobenwein-norbert-szerint-iden-elmaradnak-a-nagy-fesztivalok-de-a-koncertekre-lat-eselyt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gyorsítópályára kellett állni – Keve Márton séf kalandjai önmaga megtalálásában

Gyorsítópályára kellett állni – Keve Márton séf kalandjai önmaga megtalálásában

Mi egy tipikus szakács-tanulópálya? Hol sajátít el szakmai ismereteket? Mikor figyelnek rá föl először? És …