2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Linczényi Márkó szerint a probléma olyan, mint a szopóálarc

Hirdetés

Linczényi Márkó szerint a probléma olyan, mint a szopóálarc

Hajós András szerint az ismert emberek két módon kezelik a problémáikat:

  • hakniznak velük,
  • vagy letagadják.

Ezért is jutott eszébe, hogy Linczényi Márkóval indítson egy podcastműsort, ahol azok, akik a hivatásuknál fogva nagyobb reflektorfényt kapnak, olyan témára irányítják ennek a figyelemnek legalább egy részét, ami mindenki számára hasznos lehet:

saját problémáikra.

Hirdetés

Persze nem maga a probléma a hasznos, hanem az ezekről folytatott diskurzus.

A vendégeken keresztül megpróbálunk kulcsot adni a problémák szelencéjéhez, és ezzel vagy bezárjuk, vagy kinyitjuk, és megbarátkozunk vele

– fogalmazta meg kacifántos hitvallását Linczényi Márkó, aki szerint a probléma olyan, mint a szopóálarc: mindenkinek van. Ha ez a megállapítás nem is feltétlenül fedi a valóságot, arra biztosan felhívta a nézők és hallgatók figyelmét, hogy bár a téma komoly, feldolgozását humoros, lazább köntösben tálalják.

A problématűrés egy képesség

Hajós András még azzal egészítette ki podcastindító belső motivációját, hogy olyan emberekkel akar beszélgetni, akik nem „nyígnak”, nem tagadnak, hanem együtt élnek a problémáikkal. Úgy érzi, hogy manapság mindenki életének fogaskerekeit meg tudja akasztani egy probléma jelenléte, és kiveszett a társadalomból a tűrés képessége.

Az első adásban Miller Dávid volt a vendég, aki énekesként, műsorvezetőként és színészként is tevékenykedik. A műsorvezetők első körben arra voltak kíváncsiak, hogy milyen problémája lehet, hiszen külső szemlélőként nyilván pozitívnak, akár irigylésre méltónak látják az ismert fiatal férfi mindennapjait.

Miller Dávid azt vallotta meg a műsorban, hogy hosszú évekig volt életének része a kóros szorongás és állandó félelem.

A beszélgetés egy pontján egészen megnyílt, és elárulta, hogy ennek gyújtózsinórja egy kapcsolat vége volt, ugyanis első szerelmével tíz évig alkottak egy párt, ám akkor sem tudták elengedni a másikat, amikor igazából már véget ért közöttük a viszony. Úgy fogalmazta meg, hogy folyamatos belső feszültséget okozott számára, hogy szeretne megfelelni valakinek, miközben legbelül tudta, hogy nem az a férfi, akit a másiknak megígért vagy akit a másik megérdemelne.

Ettől pedig hiába ismerte el környezete a szakmai sikereit, nem tudta összeegyeztetni a pozitív kritikákat azzal a negatív képpel, amit saját magáról képzelt el és gondolt.

Meztelen igazság

Mindemellett az sem elhanyagolható, hogy szülei ismert […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/02/01/problema-hajos-andras-linczenyi-marko-miller-david-podpad-podcast-musor-problematures/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Hazám, hazámat éneklő vietnámi operaénekes cukrászdát szeretne nyitni

A Hazám, hazámat éneklő vietnámi operaénekes cukrászdát szeretne nyitni

A Hazám, hazám mára szinte a védjegye lett, elénekelte többek közt a Parlamentben is. „Tíz …