2025. május 22., csütörtökMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 403,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 431,00 Ft
2025.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 403,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 431,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Libanoni konyhát és nyíregyházi cvekedlit is kóstolhatunk a Millenárison

Hirdetés

Libanoni konyhát és nyíregyházi cvekedlit is kóstolhatunk a Millenárison

A megszokott időben és helyszínen tér vissza az ország legfinomabb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május utolsó hétvégéjén a Millenárison rendezik meg az immár – közkívánatra – három helyett újra négy napon át tartó gasztronómiai eseményt. A fesztivál 2025. május 22. és 25. között várja a látogatókat.

A rendezvény vezérmotívuma idén a „kedvencek” lesz: az ország legjobb szakemberei ezúttal kedvenc alapanyagaikat, termelőiket, ételeiket, ezzel együtt saját személyes történeteiket hozzák magukkal.

csapatkép

Fotó: Gourmet Fesztivál

„A helyszínen kiállító több mint hetven étterem, cukrászda és egyéb kulináris vállalkozás által kínált egyedülálló fesztiválmenüben mindenki megtalálhatja majd saját kedvenceit, legyen az hazai klasszikus, trendi nemzetközi fogás vagy új hullámos desszert” – fogalmaztak a szervezők.

Hirdetés

Idén is elérhető lesz a tavaly debütált pénztárcabarát kategória,

így a legtöbb kiállító 2500 forint alatt is kínál finomságokat. A Gourmet itallapjáról 2025-ben sem hiányoznak a legjobb hazai és külföldi pezsgők, borok, koktélok, sörök és pálinkák, és tovább nő az alkoholmentes italok kínálata is.

Nemes Richárd, a fesztivál fő szervezője kiemelte: „A Gourmet küldetése, hogy hiteles pillanatképet adjon az ország aktuális gasztronómiájáról, amely évről évre változik, fejlődik, ennek megfelelően alakul a kínálatunk is. A fő szempont a sokszínűség és a minőség megőrzése, ettől lesz egyedi és megismételhetetlen a rendezvényünk. Idén sem volt nehéz dolgunk, hiszen számtalan izgalmas hely nyílt a közelmúltban, közülük sokan ott lesznek a fesztiválon is.”

Nemes Richárd szerint a „kedvencek” tematika népszerűsítésében három nagykövet segít.

  • Farkas Fruzsina (The Green Sommelier) az egyre nagyobb teret hódító, bár hazánkban egyelőre gyerekcipőben járó alkoholmentes italok – azon belül is a fermentált üdítők – terén végez úttörő munkát: kombucháját kár lenne kihagyni.
  • Szabadfi Szabolcs, vagy ahogyan legtöbben ismerik, Szabi, a péknek nagy szerepe van abban, hogy a hagyományos kovásszal készült pékáruk az elmúlt években szélesebb közönséghez is eljutottak, a fesztiválon évek óta csúcsminőségű pizzáival van jelen.
  • Tóth Szilárd az ország egyik legjobb és legizgalmasabb étterme, a Michelin- és zöld csillagos SALT séfje, a hazai kortárs csúcsgasztronómia fontos szereplője, aki helyi és elsősorban organikus alapanyagokból hozza ki a legjobbat. Az idei fesztiválon ezt érlelt mangalicahúsokkal demonstrálja.
    Tóth Szilárd

    Tóth […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/degusztator/2025/05/09/mbh-bank-gourmet-fesztival-etel-gasztronomia-etterem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pótolhatatlan műtárgy kerülhetett ki az országból

Magyarországról kerülhetett Ausztriába a száz éve lappangó Arfikai herceg portréja című Gustav Klimt festmény, melyet …