2020. október 26., hétfőMa Dömötör napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.26. Dömötör Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Letiltotta a QAnont a Facebook és az Instagram

Letiltotta a QAnont a Facebook és az Instagram

Nemcsak a QAnon nevű szélsőséges mozgalom tagjainak bejegyzéseit, hanem a fiókjait is eltávolította a Facebook és leányvállalata. A közösségi oldalról már augusztusban száműzték a QAnon-csoportok legalább harmadát, az akkori indoklás szerint azért, mert megosztásaikkal a csoporttagok erőszakra buzdítottak, vagy legalábbis népszerűsítették az erőszakot.

Tény, hogy a QAnon sikeresen ötvözi a sátánista irányzatokat a konspirációs elméletekkel, így az antiszemitizmussal és a fehér felsőbbrendűség híresztelésével. Teóriájuk leegyszerűsítve arról szól, hogy a liberális világelit pedofilokkal és sátánistákkal szövetkezve Donald Trump amerikai elnök megbuktatására tör. Emiatt demokrata párti politikusokat és kormányzati tisztségviselőket is életveszélyesen megfenyegettek. 

a QAnon mozgalmat jelképező Q betű Donald Turmp kampányeseményén 2018. augusztus 2-án Pennsylvaniában

a QAnon mozgalmat jelképező Q betű Donald Turmp kampányeseményén 2018. augusztus 2-án Pennsylvaniában

Fotó: Rick Loomis / Getty Images

A szélsőjobbos konteókat gyártó közösség hatása a koronavírus miatti lezárások és maszkok elleni tüntetéseken is egyértelműen látható volt Los Angelestől Londonon és Berlinen át egészen Melbourne-ig. De egyre gyakrabban jelennek meg a Q betűk, és a QAnonnak szóló támogató üzenetek az amerikai elnök választási gyűlésein is. Mert a vírusnál csak az összeesküvés-elméletek terjednek gyorsabban. 

Kapcsolódó

Az idiótát játszó zseni legyőzi a háttérhatalmat

Bemutatjuk minden összeesküvés-elméletek öregapját, amivel az amerikai alt-right legsúlyosabb arcai megmagyarázzák a világot, és a Trump elnöksége körüli fura dolgokat. Mindenki fedezékbe, közeleg a Vihar.

A mozgalom rejtélyes bejegyzéseken alapul, amelyek 2017 októberében kezdtek megjelenni a 4chan üzenőfalán, majd egy hasonló webhelyre, a 8kunra vándoroltak. Működtetője egy Q Clearance Patriot nevű felhasználó, aki azt állítja, hogy amerikai hírszerző tisztviselő, és eképp hozzáfér titkosított információhoz.

Kapcsolódó
<a href="https://index.hu/techtud/2019/09/06/8chan-cloudflare-internet-shitposting-texas-lovoldozes/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/10/07/a_facebook_es_az_instagram_letakaritotta_a_qanont/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Matthew McConaughey azt írja, az apja szex közben halt meg

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/10/25/matthew_mcconaughey_azt_irja_az_apja_szex_kozben_halt_meg/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …