2020. november 25., szerdaMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.11.25. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Lélekműhely, ahol falakat bontanak

Hirdetés

Lélekműhely, ahol falakat bontanak

A pandémia sok ember lába alól húzta ki a talajt, vagy tette azt ingoványossá. A MáSzínház 2005 óta működik. Olyan civil szervezet, amelyben értelmi fogyatékkal élő és épp értelmű színészek alkotnak közösséget. Tagjai hisznek abban, hogy mindenkit tettei és nem képességei alapján kell megítélni. A szervezet színházi eszközök segítségével próbál teret adni az értelmi fogyatékossággal élőknek, hogy tudjanak szakmailag és személyesen is fejlődni.

Sokáig piaci áron bérelték Wesselényi utcai játszóhelyüket, amit a járvány alatt már nem tudtak tovább fizetni.

Jegybevétel híján nem volt miből fenntartani azt.

Hirdetés

A csillagok szerencsés együttállásának köszönhetően azonban a Ferencváros Önkormányzata éppen ezen a nyáron írt ki pályázatot kulturális helység bérlésére, amit szeptemberben végül a MáSzínház kapott meg.

Ám a források mindenhol végesek, a helyszínt pedig a saját arcukra kell formálniuk, éppen ezért kampány indult a Mászínház játszóhelyének felújításra.

A színház kampányának egyik követe Kuna Kata színésznő, a Mintaapák Emmája, és aki egyik Karinthy Színházas kollégája, Inoka Péter invitálására csatlakozott a szervezethez. MáSzínház ügyét azóta szívén viseli:

Ez a kampány nem csupán arról szól, hogy összegyűjtsük a kitűzött összeget és egy fantasztikus csapatnak legyen egy felújított, színházzá alakított játszóhelye, hanem arról is, hogy ezáltal az emberek egy kicsit jobban megismerjék őket, hogy tudomást szerezzenek arról a csodáról, amit a MáSzínház képvisel. Nem véletlenül lett a kampány egyik szlogenje, hogy „falakat bontunk”. Igen, a MáSzínház falakat bont, elfogadásra és nyitottságra tanít, aminek fontosságát nem tudom eléggé kiemelni. A színház erre egy kiváló terep, akár csináljuk, akár nézzük.

Az Élő Adás Adomnygyűjtő kampány és est, a független magánemberek által létrehozott Ferencvárosi Közösségi Alapítvány szervezésében valósul meg, ahol amúgy három szervezet részére is gyűjtenek; Az Artemisszió Alapítvány, TAMI Szociális Egyesület és a MáSzínház projektjeire.

ELfogadva EGYmást Inkluzív Színjátszó Tábor

ELfogadva EGYmást Inkluzív Színjátszó Tábor

Fotó: Balla Dávid

A kampány első tíz napjára […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/11/21/nem_is_olyan_mas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

52 animációs filmmel startol az Anilogue

52 animációs filmmel startol az Anilogue

Lát minket a tévébemondó?Van az időnek másik vége?Ne mondd folyton, hogy nem tudod, jó?Valamit, lécci, …