2021. március 7., vasárnapMa Tamás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.07. Tamás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Lehet, hogy hamis? Visszavonták az árverésről az állítólagos József Attila-kéziratot

Hirdetés

Lehet, hogy hamis? Visszavonták az árverésről az állítólagos József Attila-kéziratot

Chovanecz Balázs, az online antikvárium tulajdonosa arról számolt be, hogy hétfőn szakértői csoportot hívtak össze a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A jelenlévők az antikvárium.hu oldalon árverésére kínált, eddig ismeretlen József Attila-kézirat hitelességére vonatkozó erős kételyeket vitatták meg. 

A kéziratot ezt követően, hétfő délután vonták vissza az árverésről. Ezt az Index tudta meg, miután a PIM munkatársai és a József Attila Társaság elnökségi tagjai megvitatták a kézirat eredetiségét. Chovanecz Balázs erről így tájékoztatta az Indexet:

Az autográf hitelességét senki sem cáfolta perdöntő módon. Rákérdeztem többször is, kértem, hogy említsenek konkrétumokat, ami alapján eldönthetnénk, hogy igen vagy nem, de nem tették meg. Azt az elméletet elvetették, hogy a Számvetés című vers hiteles kéziratából származhatnak az aukción felbukkant, eddig ismeretlen József Attila-írás szavai.

Chovanecz Balázs azt is elmondta, hogy az árverésre bocsátott kézirat hitelességét számukra korábban kielégítően bizonyította az általuk felkért irodalomtörténész, Bíró-Balogh Tamás írásos véleménye. A szegedi szakértő hosszas elemzés után egyértelműen József Attilának tulajdonította a költő váratlanul felbukkant noteszlapokon látható, eddig ismeretlen szövegét. Az erről szóló hírt a telex.hu tette közzé hosszú elemző cikkben.

Hirdetés

Mint azt

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/02/22/visszavonjak-az-arveresrol-az-allitolagos-jozsef-attila-keziratot/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Amíg a vadállatokat kiszabadította, ő a drog fogságába került

Amíg a vadállatokat kiszabadította, ő a drog fogságába került

Könyvet írt Both Zoltán, az ország egyetlen hivatásos vadállatbefogója. Több mint két évtizede ezzel a …