2020. július 10., péntekMa Lukrécia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.07.10. Lukrécia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Látványorgiát ígér az Apple Alapítvány-feldolgozása

Hirdetés

Látványorgiát ígér az Apple Alapítvány-feldolgozása

Az Apple Apple TV+ nevű streamingszolgáltatásának egyelőre még nincs meg az a nagy dobása, ami a The Mandalorian a Disney+-nál, vagy a Trónok harca volt az HBO-nak, és ami A Gyűrűk Ura-sorozat lehet az Amazonnak. A mostani kínálatban vannak nagyon jó dolgok (The Morning Show, For All Mankind, Defending Jacob) és közepesen sikerültek (See), de olyan sorozat, amit évekkel később is emlegetnének, egyelőre nem akadt. A készülőben levő tucatnyi ötlet közül a korábban az HBO-t is megjárt Alapítvány-sorozat viszont igencsak ilyen lehet.

Hirdetés

Isaac Asimov eredetileg három regényben írta meg a történetet, amihez 30 évvel a könyvek megjelenése után még négy regény írt, és beillesztette a robotokról szóló ciklusába, szóval, ha az Apple nagyon akarja, kb. 2050-ig e lesz látva alapanyaggal. Az eredeti trilógiánál maradva, sokáig megfilmesíthetetlennek tartották, és nemcsak azért, mert nagyszabású, hanem mert az első két kötetben istenigazából nem történik semmi, azon kívül, hogy a szereplők egymással beszélgetnek.

A történet nagyon vázlatosan: a Galaktikus Birodalom hanyatlik (vagy 22 000 évvel vagyunk a jövőben), Hari Seldon matematikus pedig a pszichohistória (matematikán alapuló szociológia) segítségével megjósolja, hogy a Birodalom bukása […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/media/2020/06/23/latvanyorgiat_iger_az_apple_alapitvany-feldolgozasa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szeptemberben tartják meg az Ünnepi Könyvhetet

Szeptemberben tartják meg az Ünnepi Könyvhetet

A járvány miatt idén júniusban elmarad az Ünnepi Könyvhét, a könyvvásárt helyette szeptember 17-20. között …