2020. július 12., vasárnapMa Izabella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.12. Izabella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Lambéria és műanyag redőny – így alakították át a Városliget egyik pavilonját

Hirdetés

Lambéria és műanyag redőny – így alakították át a Városliget egyik pavilonját

2017 áprilisában, vagyis három évvel ezelőtt nyitottak meg azok a pavilonok a Városligetben, amikkel a bódésort szerették volna kiváltani. Erre az eseményre a Liget Projekt oldalán az átalakítás/megújulás első, szimbolikus állomásaként hivatkoznak. A Pavilonkert kialakítására komoly összeget szántak, de első körben mégsem lett sikeres projekt, a pavilonok bezártak, a Városliget Zrt. pedig azt mondta, új pályázatot ír ki.

Hirdetés

A pavilonokat Feszl Frigyes, a pesti Vigadó tervezőjének 1860-as pavilonterve alapján építették meg, hogy azok “illeszkedjenek Liget hagyományaihoz”. De – nem Feszl Frigyes munkáját minősítve, sőt – ettől a koncepciótól nem mindenki volt elragadtatva, Bardóczi Sándor, Budapest új főtájépítésze egy 2017-es véleménycikkében például így fogalmazott: a “középpontos szimmetriájú kerti pavilonépület triplázódása a mai Ligetben ugyanis egyszerre hamisított múltidézés és funkcionális katasztrófa”.

Az mindenképpen a pavilonok mellett szól, hogy ezekkel az épületekkel egységes, rendezett arculatot szerettek volna teremteni, hogy a bódésor kétes, vitatható esztétikája helyett valami mást, valami szebbet kapjunk, ám mintha ebből valami kezdene mégis visszaszivárogni, ezt sejtetik legalábbis az alábbi képek:

És végül, csak az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/epiteszet/2020/05/27/lamberia_es_muanyag_redony_-_igy_alakitottak_at_a_varosliget_egyik_pavilonjat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Riportban mutogatta a 24.hu újságírójának lakcímét a Hír TV

Riportban mutogatta a 24.hu újságírójának lakcímét a Hír TV

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! A …