2020. szeptember 23., szerdaMa Tekla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.23. Tekla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Lady Gaga új nagylemeze megint nagyot üt

Lady Gaga új nagylemeze megint nagyot üt

Az olasz származású Stefani Germanotta 2008-ban tört be a köztudatba, első nagy slágere a Just Dance és a Poker Face volt. Az akkor 22 éves lány Lady Gaga néven híresült el. Az ismerősen csengő művésznév azonban nem véletlen, hanem szándékos egybeesés volt, Stefani egykori producere ugyanis a Queen zenekar Radio Ga Ga című költeménye után becézte így őt. Aztán ráragadt… A fiatal zenész évekig „csak” botrányhős popénekesként élt az emberek tudatában, hiába halmozta a szakmai elismeréseket már karrierje hajnalán, és hiába volt köztudott, hogy óvodás kora óta képezte magát.

Az évek során számtalan interjúban beszélt arról, hogy nemcsak a zene, de a színház és a filmek világa is érdekli, olyannyira, hogy korábban színésznőnek készült. Nem sokan vették őt komolyan, talán azért sem, mert attól tartottak, hogy egy rosszul sikerült filmszerep énekesi pályáját is beárnyékolja. Ő azonban nem adta fel, és néhány lelkes, kalandvágyó támogató segítségével elindult a színésznővé válás rögös, ám varázslatos útján.

2015-ben főszerepet kapott Ryan Murphy és Brad Falchuk kultikus sorozata, az Amerikai Horror Story ötödik, Hotel című évadában, a Grófnő szerepéért pedig Golden Globe-díjat kapott. Elsőre nem is rossz. Mellékszereplőként a következő évadban is láthatták őt a sorozat szerelmesei. A Hotel sikere és szakmai elismerése után egyre többen kezdték el nemcsak énekesként, de sokoldalú művészként is tisztelni.

És akkor jött a 2016, amikor „leénekelte a csillagokat” az amerikai zászlóról, övé lehetett ugyanis a megtiszteltetés, hogy az 50. Super Bowl döntőjén előadhassa a himnuszt. A lapok hetekig cikkeztek róla, hiszen rengetegen ekkor hallották őt először „igazán” énekelni. („Jégtörőként” meg lehet még említeni az egy évvel korábbi Oscar-díj-átadón való produkcióját is, hiszen A muzsika hangja eléneklése után még maga Julie Andrews is könnyekig meghatódott.) 2017 februárjában végre hosszú évek várólistája után Gaga adta a félidős koncertet, ami Katy Perry, Lenny Kravitz és Missy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/09/07/lady_gaga_uj_nagylemeze_ismet_tarol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Mi a baj Arany Jánossal? Túl nagy a bajsza?

Mi a baj Arany Jánossal? Túl nagy a bajsza?

Senki se látja kívülről – nem tudom, bentről látszik-e, mit kellene tenni azért, hogy az …