2023. május 28., vasárnapMa Emil, Csanád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
2023.05.28. Emil, Csanád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Különleges tájművészeti ösvény nyílik a Balaton-felvidék egyik legszebb túraútvonalán

Hirdetés

Különleges tájművészeti ösvény nyílik a Balaton-felvidék egyik legszebb túraútvonalán

A Kultúra híd – hídkultúra című program 2023. április 28-tól 30-ig tart. Az első napon, azaz 28-án Veszprémben a Szent István völgyhídon és alatta, 29-én Nagyvázsonyban a Horváth Balázs hídnál, majd 30-án a kapolcsi Faluhídon ad koncertet – többek között – Szirtes Edina Mókus, a Magyar Harsona Kvartett, Juhász Réka és Juhász Dénes népzenei előadók, illetve a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes.

Vetítéssel egybekötött helytörténeti kerekasztal-beszélgetésekre is várják a látogatókat mindhárom településen Márkusné Vörös Hajnalka veszprémi főlevéltáros, Kandikó Csaba nagyvázsonyi helytörténész, Fábry Szabolcs polgármester és Márta István részvételével, aki a kapolcsi Helyi Értéktár vezetője és a több hónapig tartó projekt vezetője és rendezője.

Az első Eger-víz Napra 29-én, szombaton 14 és 20 óra között kerül sor Nagyvázsonyban. A Kinizsi-vár dísztermében kézműves-foglalkozás, „vizes” népdalok és versek várják az érdeklődőket.

Az udvaron reneszánsz térzenét hallhatnak, és az ottani kis forrásban nyílik meg Szurdi Éva és Szabó Eszter kerámiakiállítása is. 18 órától a Reményi Antal Rendezvényházban Szennai Kálmán vezényletével a Duna Szimfonikus Zenekar játszik a vízzel összefüggő kompozíciókat Handel Vízi zenéjétől Csajkovszkijon át Smetana Moldva című szimfonikus költeményéig.

Hirdetés

Kiállítás, vándorló látogatókkal

A HÍD Tájművészeti Ösvény 30-án, vasárnap 15 órakor kezdődik a projekt megnyitójával. A három kilométeres túra Vigántpetendtől (a langallóstól) Kapolcs végéig tart, főszerepben a tájjal és a művészettel. A világ más tájain már népszerű tájművészeti projekt keretében az Eger-víz melletti helyeken 13 szabadtéri alkotást avatnak fel.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/04/27/eger-viz-hid-tajmuveszeti-osveny-megnyito/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mobiltelefonba pötyögve, sms-ekben és WhatsApp-üzenetekben juttatta ki a regényét

Mobiltelefonba pötyögve, sms-ekben és WhatsApp-üzenetekben juttatta ki a regényét

Behrouz Boochani iráni kurd költő és újságíró menedékkérőként közelítette meg az ausztrál partokat 2013-ban, amikor …