2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Kulka János először beszélt színpadon a sztrókja óta

Hirdetés

Kulka János először beszélt színpadon a sztrókja óta

Az afáziával küzdő Kulka János 2016 áprilisában kapott sztrókot, amelyet követően újra kellett tanulnia beszélni és járni. A színész a színpadra azóta már visszatért, a komolyabb beszéd azonban még problémát okozhat neki, most azonban szerepet kapott egy darabban, amelyben a sztrókja óta először fog beszélni a színpadon.

Alföldi Róbert arról beszélt, miért pont Kulka Jánost kérték fel Bíró Bence: Magyar tenger című színdarabjának nagypapa szerepére, aki szerinte egy olyan karakter, aki egy kicsit kivonult a világból, és „egy picit nincs is itt”.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez a János állapotával összecsúszik, én ezt sokkal inkább praktikusabban látom, tehát ez egy olyan szerep, amelyben nincsenek hosszú mondatok, nagy monológok, rövid mondatok vannak benne

– fogalmazott a rendező. Majd hozzátette, úgy véli, János tökéletesen alkalmas arra, hogy ezt megcsinálja, és meg is tudja csinálni.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/08/05/kulka-janos-alfoldi-robert-stroke-szindarab-agyverzes-afazia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rémisztő, hogy senki nem tudja, pontosan mi a poszthorror

Rémisztő, hogy senki nem tudja, pontosan mi a poszthorror

Az, hogy saját agyszüleményeink valójában mennyire a sajátjaink, igazán akkor derül ki, amikor elszabadulnak az …