2023. december 10., vasárnapMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Kövér László szerint nyugaton kulturális marxizmus tombol

Hirdetés

Kövér László szerint nyugaton kulturális marxizmus tombol

Minden percben számos, színes fénykép készül a világban, amelyek központi témája az emberi szenvedés, a kilátástalanság vagy a düh – ezekkel a gondolatokkal kezdte megnyitó beszédét az Országgyűlés elnöke, Kövér László 2023. október 20-án a Magyar Nemzeti Múzeumban. A fővárosban John Sadovy fotóriporter munkáiból nyílt tárlat, amely az 1956-os forradalom eseményeit mutatja be különleges, emberközeli formában.

ZS 3911

Fotó: Szollár Zsófi / Index

Feláldozni Magyarországot

Az Országgyűlés elnöke noha egy-egy ponton kitért a kiállításra is és annak jelentőségére, elsősorban arról beszélt a jelenlévők előtt, hogy miben lenne más a világ, ha sosem lett volna kommunizmus, ha a bolsevizmus nem erősödik meg, és hogy Magyarország és a nyugat is mennyivel jobb helyzetben lenne geopolitikailag és gazdaságilag. Kövér László így fogalmazott:

Mi, magyarok úgy gondoljuk, hogy a XX. század legnagyobb geopolitikai katasztrófája a Szovjetunió létrejötte, azaz a történelmi, keresztény Oroszország bolsevik lázadása volt (…) Ha nincs kommunizmus, akkor 1947-ben Magyarországot Európa többi kis államával, például Csehszlovákiával együtt a nyugat cinikusan nem löki a Szovjetunió karjaiba, azaz több mint negyven esztendőre nem áldoznak fel minket és sorstársainkat a nyugati világ biztonságának és jólétének oltárán.

Hirdetés

A politikus beszédében „napjainkban tomboló, nyugati kulturális marxizmusról” is beszélt, s hogy Európa a geopolitikai változások „magatehetetlen elszenvedője”, vagy hogy a kommunizmus és bolsevizmus miként szakította ketté Európát, s mennyivel lehetne erősebb a kontinens, ha ez a belső ellentét nem lenne. Elnyomó erőkről is beszélt, amelyek a tagállami szuverenitást fenyegetik.

A kiállításmegnyitón megszólalt a Magyar Nemzeti múzeum főigazgatója, L. Simon László is, valamint a kiállítás létrejöttében közreműködő Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke, Földváryné Kiss Réka, és a tárlat egyik kurátora, John Sadovy idősebbik lánya, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/10/20/magyar-nemzeti-muzeum-john-sadovy-yvonne-sadovy-l-simon-laszlo-kover-laszlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rárontott a művészre a KDNP aktivistája, cserébe megörökítette a festő

Mielőtt belevágnánk az új drMáriás-album ismertetésébe, feltétlenül meg kell emlékeznünk egy közelmúltbeli szürreális, már-már dadaista …