2021. szeptember 27., hétfőMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Kovács Sarolta pizzával ünnepelte olimpiai bronzérmét

Hirdetés

Kovács Sarolta pizzával ünnepelte olimpiai bronzérmét

Az olimpiai bronzérem megszerzése után felhagy a diétával?

Az olimpia előtt egy évig szigorú diétán éltem, és Tokióban a versenynapig sem ettem a kedvenc ételeimet. Ellenben sok zöldséget, salátát, csirkét és levest ettem. A verseny után hazafelé viszont elfogyasztottam egy óriási pizzát! A tésztáért és a pizzáért rajongok, így aztán az olasz konyha a kedvencem. Az olimpia után várt rám két hét lazítás, és már előre eldöntöttem, hogy mindent megkóstolok, amit csak megkívánok: tésztákat, pizzákat leveseket. A pisztáciafagylaltból képes vagyok hat gombócot is elmajszolni. 

Amióta hazajöttem, több bográcsozáson és grillezésen is részt vettem, finom pörkölteket is kóstoltam. Egyelőre nem vetettem be magamat a konyhába, a párom viszont időnként finom, ropogós lazacot süt nekem. Amúgy javában készülök a katonai világbajnokságra, utána viszont lesz egy hosszabb szünet, amikor majd vigyáznom kell az alakomra. Egyébként nem vagyok édesszájú, a süteményeket nem hiányolom az asztalról. Helyettük inkább sós sütiket, vagy sajtos pogácsát eszem. S mivel sokat vezetek, alkoholt, bort is csak nagyon ritkán fogyasztok, és akkor is általában száraz vörösbort.

Hirdetés

Japánban ízlett az ázsiai konyha?

Japánban korábban már kétszer is jártam, s bár megkedveltem a sushit, arrafelé egészen más az íze, mint idehaza. Egyébként nem vagyok bevállalós, kerülöm az extrém ételeket. Kínában egyszer egy étteremben azt játszottuk, hogy a kerekasztalra sokféle ételt kitettek, megforgattuk, s mindenkinek azt kellett megkóstolnia, ami előtte megállt. Hamar kiszálltam ebből a játékból, mert nem akartam megkockáztatni, hogy nem tudom, mit eszek…

Gyerekkorában sem evett meg mindent, már akkor is válogatós volt…

A bátyámmal gyerekként bojkottáltuk a főzelékeket, a többségét meg sem kóstoltuk, ám ma már a fejtett babfőzeléken kívül mindenféle főzeléket megeszek. A tejbegrízt viszont – amit mi csak „tejbepapinak” neveztünk – gyerekként is nagyon szerettem. Rajongtam a húslevesért is, s mivel sok tésztával ettem, tésztalevesnek neveztem el. Vasárnaponként nálunk sohasem maradt el a húsleves, a rántott csirkemell, és az uborkasaláta. A csirkét egyébként minden formájában, sütve, rántva, levesben főve is kedvelem. Annak idején karácsonykor édesapám vette át a konyhát, és nagyon jól készítette el a rántott harcsát, ez nem maradhatott ki az ünnepi menüből.

Babá

– ahogyan Kovács Sarolta szereti

Kovacs Sarolta-Boba-index-g

Fotó: Boldog Ati

Hozzávalók a Babá-hoz

500 g liszt, 8 db egész tojás, 8 g só, 20 g élesztő, 150 g puha vaj, 60 g kristálycukor

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/gasztro/2021/08/29/kovacs-sarolta-pizzaval-unnepelte-olimpiai-bronzermet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lyon, az „örök város” – hazatérés

Lyon, az „örök város” – hazatérés

Igen, tudom, hogy ez Róma állandó jelzője, de mit tegyek, ha nekem ez is igaz? …