2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Korunk problémáiról beszél a dél-koreai sztárfilozófus Budapesten

Hirdetés

Korunk problémáiról beszél a dél-koreai sztárfilozófus Budapesten

A társadalmunk boldogság felé vezető útja a depresszió, a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD), a borderline személyiségzavar és a kiégési szindróma (burnout) macskaköveivel van kikövezve. Ezeken keresztül kell lavíroznunk, legalábbis Byung-Chul Han dél-koreai származású, Berlinben élő filozófus szerint, aki könyveiben arra is választ próbál adni, hogy milyen viselkedési minták vezethettek ehhez a göröngyös úthoz. Jó hír, hogy ha épp nincs kedvünk átrágni magunkat pár száz oldalon, de érdeklődünk a téma iránt, akkor érdemes ellátogatnunk június 29-én a német és a koreai kulturális intézetek, valamint a szerző hazai kiadója szervezésében a CEU budapesti épületébe, ahol Byung-Chul Han tart előadást.

A provokatív szövegeiről ismert szerző, aki a kapitalizmus és a mentális zavarok legismertebb kortárs kultúrteoretikusa, a MOME meghívására látogat Budapestre. 2010 óta több mint húsz esszéje jelent meg, amelyekben a nyugati kapitalista társadalom kritikáját fejtette ki, és amelyekben olyan fogalmakat alkotott, mint a kiégés társadalma és a transzparencia társadalma. Legutóbbi könyve magyarul, A Föld dicsérete (Lob der Erde) címen, a Typotex kiadó gondozásában jelent meg.

Byung-Chul […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/06/21/byung-chul-han-del-koreai-sztarfilozofus-budapesten/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ha a nyers tej istállószagú, az nem éppen vidéki romantika

Ha a nyers tej istállószagú, az nem éppen vidéki romantika

A hazai sajtok az utóbbi időszakban komoly fejlődésen mentek keresztül, így azok a szakemberek, akik …