2021. június 15., keddMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Körömvágási etikett: Te használnád más körömvágó ollóját?

Hirdetés

Körömvágási etikett: Te használnád más körömvágó ollóját?

Mindannyiunknak vannak biciklis ismerősei, akik vallásosan űzik a tekerést. Jobb lábukon konstans fel van hajtva a farmer, vállukon pedig mindig át van dobva egy biciklilánc, mint valami rózsafüzér. Ezek az emberek csak bringával hajlandók közlekedni esőben, hóban, télen, nyáron. Ők csak és kizárólag biciklizés közben hívnak fel minket telefonon. Ilyenkor a drótszamár hátáról, szélfútta mikrofonon keresztül kommunikálnak velünk, mi pedig persze egy szavukat se értjük közben. Természetesen csak azért hívnak fel ilyenkor, mert nincs jobb dolguk, miközben „a-ból b-be” haladnak, és azzal akarják magukat szórakoztatni, hogy velünk beszélgetnek.

De azt is nagyon szeretjük, amikor barátaink beszélgetés közben dohányoznak, esznek, isznak. Miközben rágnak, nyögdösnek, és feltartják az ujjukat, hogy nehogy a másik elkezdjen beszélni, amíg lenyelik az aktuális falatot.

Szörnyülködtünk azokon az embereken is, akik nem tudják, hol szabad körmöt vágni.

Hirdetés

Mi például a belvárosban futottunk össze egy férfival, aki a nyílt utcán nyeste a nyesnivalót. De volt olyan barátunk is, aki az ágyunk közepén az ágyneműnkre vágta le a lábkörmét, ráadásul a mi körömvágó csipeszünkkel. Ez szerintünk büntetendő, legszívesebben ráhívnánk a rendőröket az ilyen emberekre. 

Talán nincs olyan társasház Magyarországon, ahol a lakóközösség feszültségtől mentes lenne.

Mindenkinek megvan a maga szerepe, mindenhol ugyanolyan karakterek élnek. Van például az a lakó, aki tárolónak használja a gangot, aki gyűjtöget, és a lakása körül különböző egzotikus bútorok jelennek meg. Aztán van az, aki klubhelységnek és dohányzónak használja a folyosót. Van a néni, aki félsüket, és kétszáz százalékon hallgatja a Kossuth rádiót, jobb napokon pedig olyan halat főz, aminek a szaga az egész házat belengi. De persze mi vagyunk a legrosszabb lakók, akik botanikus kertnek használják a közös tereket, akik hangosak, akik macskái abuzálják az egész lakóközösséget. Mi vagyunk azok a lakók, akiket felhív a főbérlő, akit hívott a közös képviselő, akit hívott a gondnok, akit hívott a 80 éves szomszéd néni, hogy hangosak voltunk előző este. Mi vagyunk a hangos influenszerek a szomszédban, akik hajnalban éneklős videókat készítenek. 

Ahogy megérkezett a nyár, attól is síkidegek vagyunk, hogy nem lehet egyszerű ízű fagylaltokat vásárolni a cukrászdákban.

Valamiért évek óta alig lehet találni normális csokoládé-, citrom-, vaníliafagyikat, minden íz egy elborult, kimondhatatlan, érthetetlen ízkombó. Az a mánia például, hogy minden fagylaltot levendulával, bazsalikommal, homoktövissel ízesítenek. Aztán van az, amikor a fagylalt nevéből egyáltalán nem derül ki, hogy milyen ízről van szó. 

Hajlamosak vagyunk idegállapotba kerülni a barátokkal […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/05/15/koromvagasi-etikett-te-hasznalnad-mas-koromvago-ollojat-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Calçot, avagy ilyen egy katalán tavaszi emlék

Calçot, avagy ilyen egy katalán tavaszi emlék

Ha nem nézel utána, nem bányászod ki az internetről, csak arra tévedsz, a Barcelonához közeli …