2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Költözik a debreceni Csokonai Színház

Hirdetés

Költözik a debreceni Csokonai Színház

A tervezettnél is jobban haladt a kivitelezés a Csokonai Fórumban, így még az év első felében átadják az új színházművészeti központot. „Hamarosan költözünk – már nincs sok hátra, és birtokba vehetjük a Csokonai Fórumot, a Csapó utcai bevásárlóközpont mellett kialakított színházi teret” – adta hírül a színház. A nagy költözésre készülve egy pörgős, táncos flashmobbal lepték meg a Csapó utcán sétálókat. A táncos performance-ból a teljes társulat kivette a részét, az igazgatóval, Gemza Péterrel az élen.

Mindemellett június 8-án fergeteges musicallel veszi kezdetét a Nagyerdei Szabadtéri Játékok programsorozata. A TBG Productions előadásában a híres zseni, Nikola Tesla alakja elevenedik meg a Nikola Tesla – Végtelen energia című musicalben. A kétórás show a ma rendelkezésre álló legkorszerűbb show-technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely lenyűgöz és elkápráztat, s egyben izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életének és a XIX. század hangulatának.

Május 18-án Kéringer László és Rendes Ágnes operaénekesek lesznek a Velünk élő opera című népszerű beszélgetéssorozat vendégei. Debrecen ikonikus operaénekese, Hegyes Gabriella pályafutását, emlékezetes alakításait idézi meg Ujvárosi Andrea, a Velünk élő opera háziasszonya két vendégével. Az esemény ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/05/13/debreceni-csokonai-forum-koltozes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Megérkeztünk című kiállítással nyitotta meg kapuit a Néprajzi Múzeum új épülete

A Megérkeztünk című kiállítással nyitotta meg kapuit a Néprajzi Múzeum új épülete

A Néprajzi Múzeum új épülete a Liget Budapest Projekt része. Tervezője Ferencz Marcel (NAPUR Architect), …