2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Koltai Lajos: Mindig nagy mérce, hányan nézik meg a filmjeimet

Hirdetés

Koltai Lajos: Mindig nagy mérce, hányan nézik meg a filmjeimet

Koltai Lajos az InfoRádió Aréna című műsorában a Semmelweisről szóló film hazai és amerikai fogadtatásáról, a szereplőválogatásról, a világsztárokkal való közös munkáiról és jövőbeli terveiről is beszélt.

A rendező az interjúban elmondta, hogy: 

  • szerinte lehet a siker mértékegysége az, hogy hányan néznek meg egy filmet. Ez számára mindig nagy mérce. Nagyon kritikus magával, mindig tudja, hogy az emberek hogyan fogadják a filmjeit. Ugyanakkor nagy bajnak találja, hogy az emberek bélyeg nagyságú képen, a telefonjukon is képesek filmet nézni. 
  • A Semmelweis film világpremierjéről elmondta, hogy „elég jelentős emberek” vettek részt New Yorkban és Los Angelesben a bemutatón, akik gratuláltak a filmjéhez. Nagyon szépnek találja filmjének szereplőit és az volt a legnagyobb kérdés, hogyan fog Semmelweist találni Magyarországon. Az is felvetődött, hogy külföldről hoznak valakit, de aztán rájött, csak magyar játszhatja. Nem akarta, hogy Uray Tivadar 1938-as verzójának főszereplőjére hasonlítson. 
  • Idő kellett míg megszokta Vecsei Miklós fejét, de egyre jobban elkezdte érdekelni. „Nagy Katica fantasztikus lett, és mind a ketten képviselték a rendkívül magas színvonalat, színészetet.” De kellett hozzá, hogy Koltai Lajossal szeretetteljes viszonyt ápoljanak. A rendező szerint „nagyszerű kémia volt köztük”. 
  • Elárulta, hogy a színészekkel kialakított szeretetteljes viszonyt világsztárokkal is sikerült kialakítania, úgy, mint Meryl Streeppel vagy Shirley MacLaine-nel. „Észrevettem, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/03/30/koltai-lajos-filmrendezo-muvesz-interju-inforadio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Alig nyitott meg, máris bezár a főváros jeles intézménye

Nem mindennapi megtiszteltetés kívülállóként bejutni egy olyan helyre, ahová még a helyi dolgozók is csak …