2022. augusztus 8., hétfőMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2022.08.08. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Kolozsváron az egyházzene kerül a középpontba

Hirdetés

Kolozsváron az egyházzene kerül a középpontba

A Kolozsvári Magyar Napok társrendezvényeként augusztus 13. és 17. között rendezett találkozó szakmai házigazdája a kolozsvári Szent Mihály-templom Szent Cecília-kórusa lesz, a záróelőadást pedig a fesztivál öt napja alatt zajló workshop keretében létrejövő kórus tartja.  

A hangversenyeket Kolozsvár tíz templomában tartják. A Magyar Egyházzenei Fórum kezdeményezője és főszervezője, Selmeczi György Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző elmondta: 

a magyar zeneszerzés robbanásszerű felszabadulásélményt élt át a rendszerváltozás után, és a zeneszerzők egymással versengve szebbnél szebb, mélyebbnél mélyebb zeneműveket írtak a templomok számára.

Hozzátette, az egyházi zenében a magyar zeneszerzés Európa fölé nőtt, de sajnálatos módon a fantasztikus anyag nem ismeretes a templomok, a gyülekezetek, a klérus számára. 

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/08/05/kolozsvaron-az-egyhazzene-kerul-a-kozeppontba/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megvannak a Cseh Tamás művészeti pályázat nyertesei

Megvannak a Cseh Tamás művészeti pályázat nyertesei

A művészeti pályázat célja az volt, hogy az 1. kerület egykori lakója, Cseh Tamás emlékét …