2021. július 28., szerdaMa Szabolcs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.28. Szabolcs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Koffer-irodalom: ezeknek csináljon helyet a poggyászban!

Hirdetés

Koffer-irodalom: ezeknek csináljon helyet a poggyászban!

1. Anne de Courcy: Chanel a Riviérán (Európa Könyvkiadó)

Chanel nem csak a kis fekete ruhát tette divattá, de a Côte d’Azur-t is. A nyaralóhely már a 20-as években a gazdagság, a pompa és extravagancia világa volt. Az itteni csillogás középpontjában Coco Chanel állt, az ő jelenléte és villája, a La Pausa tette igazán kívánatossá a partszakaszt. Ám a háború szele 1938-tól a ezt a világot is elérte. A könyvnek köszönhetően több zuhanórepülés szemtanúi lehetünk, ennek köszönhetően részletekbe menően ismerhetjük meg azt, milyen a legragyogóbb magasságokból a legsötétebb mélységekbe zuhanni.

IMG 6932

Fotó: Index

2. María Isabel Sanchez Varga: Kicsikből nagyok – David Attenborough (HVG Könyvek)

Ha példaképet kell választani a gyerekeknek, ez a sorozat segít benne. A Kicsikből nagyok kiemelkedő emberek – tudósok, művészek, újítók – életét mutatja be könnyen emészthető formában, amit a sorozat illusztrátora remek grafikákkal tesz még élvezetesebbé. A David Attenborough életét feldolgozó könyvből kiderül, hogy a fosszíliákat gyűjtő kisfiúból hogyan lett televíziós, kutató, dokumentumfilmes, majd olyasvalaki, aki az egész világgal megismertette az élővilág csodáit, és megváltoztatta gondolkodásunkat a bolygónkról. A könyvet érdemes a Netflixen futó Our Planet sorozat epizódjaival kiegészíteni.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/07/04/koffer-irodalom/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Samu goes to Hollywood − Egy magyar fiú az angyalok városában

Samu goes to Hollywood − Egy magyar fiú az angyalok városában

Puskás Samu vagy Sam Puskas, ahogy arrafelé hívják, frissen végzett filmszínész, méghozzá nem akárhol, a …