2022. december 2., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2022.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Kitépi a lelkedet Vilmányi Benett legújabb filmje

Hirdetés

Kitépi a lelkedet Vilmányi Benett legújabb filmje

Rég érkezett a magyar mozikba annyira őszinte produkció, mint a Larry. Bernáth Szilárd első nagyjátékfilmje brutálisan mutatja be a magyar valóságot, a traumát és a zene erejét.

x4YMtFGk

A Larry egy 21 éves juhászfiú, Ádám (Vilmányi Benett életét mutatja be, aki szorongással és dadogással küzd. Egykor erőszakos édesapjával (Thuróczy Szabolcs) él együtt, de nem találja a helyét egészen addig, amíg rá nem jön, hogy a rapzenével, Larry néven kiírhatja magából a frusztrációit. Durva és explicit szövegei a helyi fiataloknak is bejön, akik segítenek a fiúnak felvenni a dalt. A sikert egy országos tehetségkutató hozhatja meg, de ehhez Ádámnak mindent fel kell áldoznia.

Hirdetés

Mikor véget ért a film, csak egy szó jutott eszembe: súlyos. Így lehetne talán legjobban leírni az alkotást, hiszen olyan problémákat mutat be, amik sokak számára mindennaposak. Érződik, hogy komolyan, szakemberekkel foglalkoztak a bántalmazó szülő pszichológiai lenyomatával a bántott fiatalban. Thuróczy Szabolcs remekül hozza a gyógyuló alkoholista, vallásos, kontrolmániás apát, aki bár fizikailag már nem abuzálja gyerekét, szavakkal és manipulációval még mindig bántalmazza fiát. A produkció nem fél kiemelni azt, hogy a trauma gyakran átfordulhat önbántalmazásba és önpusztításba.

A magyar valóság és a zene […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/11/23/larry-magyar-film-kritika-vilmanyi-benett-thuroczy-szabolcs-rap-zene/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kijött az Indiana Jones 5 előzetese

Kijött az Indiana Jones 5 előzetese

2023. június 30-án mutatják be az Indiana Jones ötödik részét, melynek előzetesében Harrison Ford ismét …