2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Kiszállnak a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound mögül az alapítók, búcsút intenek a Szigetnek

Hirdetés

Kiszállnak a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound mögül az alapítók, búcsút intenek a Szigetnek

Ilyenkor, amikor az alapítók és szervezők búcsút intenek annak, amihez évek, évtizedek óta a nevüket kapcsolják, mindenki azt találgatja,

  • mi történhetett,
  • milyen folyamatok húzódnak a háttérben,
  • miért éppen most,

pedig az is lehet, a válasz sokkal egyszerűbb, mint azt elsőre gondolnánk. Persze az is igaz, hogy ok nélkül semmi nem történik, és egy történetnek lehetnek érzelmi, személyes és gazdasági szálai, előzményei is. Hogy ebben az esetben miről is van szó, az kiderül az Index Kibeszélő Különkiadásából, amelyben Lobenwein Norbert így fogalmaz: 

Fontosnak érezzük, hogy ott legyünk a fesztiválok életében, de a döntésünk pont arról szól, hogy ebben az új rendszerben, ahol a tulajdonosi szerepet már nem mi töltjük be, azt éreztük, hogy bölcsebb döntés, ha hátrébb lépünk, és azt mondjuk, hogy átadjuk annak a profi csapatnak – akár az itthoni kollégákról beszélünk, akár az amerikai tulajdonosokról, aki világszerte ötvenegynehány fesztivált tulajdonolnak – azt a fajta irányítást, amely a Sziget Fesztivál mellett a Voltot és a Balaton Soundot érinti.

Együtt kezdték, így meneteltek

Két soproni diák, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert tizenkilenc éves korában úgy döntött, hogy megrendezik életük első komoly fesztiválját. Éppen abban az évben, amikor a Sziget is elindult fesztiválhódító útjára. Kinézték maguknak a városi Sportcsarnok kistermét, és öt zenekarral, valamint vendéggel útjára indították a VOLT Fesztivált.

Hirdetés

Kiszállnak a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound mögül az alapítók, búcsút intenek a Szigetnek

Ők úgy mondják, hogy azokra időkre leginkább a self-made-man attitűd volt a jellemző, ami pontosan azt jelenti, amit takar: plakátot ragasztottak, jegyet szedtek, pultoztak, programot szerveztek. S bármennyire furcsának tűnhet, ez a hozzáállás rájuk ma is jellemző.

A fesztivál hamar kinőtte magát, 2001-ben már a Lővér kempingben tartották, értékét pedig az mutatja, hogy a Sziget Kft. tulajdonosai 50 százalékban be is szálltak a VOLT-ba. Amikor pedig 2007-ben útjára indult a másik projektjük, a Balaton Sound, a Sziget ott már eleve feles tulajdonosként volt jelent.

Ezek a tulajdonosi hányadok azt is jelzik, hogy sokan láttak fantáziát abban, hogy a legnagyobb magyar fesztiválok jó ütemben és ritmusban fejlődjenek, és az egységes irányítás életképességét mutatja az is, hogy 2010-ben Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert mintegy 24 százalakos hányaddal a Sziget Kft.-be szállt be, igaz, a cég ezzel a Sziget, a Gyerek […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/06/15/volt-balaton-sound-sziget-sopron-lobenwein-norbert-fulop-zoltan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Látogasson Amszterdamba a Müpával!

Látogasson Amszterdamba a Müpával!

Ősszel folytatódik a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) közös fesztiválja, az Európai Hidak, ezúttal …