2023. június 8., csütörtökMa Medárd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.08. Medárd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Kiss Tibi: Harapjanak a húszévesek, mi már csak ugatunk

Hirdetés

Kiss Tibi: Harapjanak a húszévesek, mi már csak ugatunk

Április végén, egészen pontosan 28-án kezdődik a SopronFest, a nyugati határ legújabb fesztiválja. Az összművészeti urbán rendezvénysorozat egyszerre mozgatja meg a művészet zenei, irodalmi, színházi és képzőművészeti oldalát. Utóbbi – mint a fesztivál bemelegítő programjainak egyik ékköve – igazán különleges kiállítással startolt el 2023. április 22-én.

A Quimby zenekar frontembere, Kiss Tibi kiállításának megnyitójára érkezett Sopronba, ahol egy apró trükkel rögvest egy podcast beszélgetésben találta magát. Kérdezőpartnere nem más volt, mint Till Attila. Az énekes szinte teljes életútját felelevenítették a gyermekkortól napjainkig – az „utazás″ szép és kevésbé szép emlékeivel együtt.

Az őszinteség bántalma

Kiss Tibi egész életében a képző- és a zeneművészet között mozgott félúton. Némileg mindig is kívülállóként tekintett magára:

Hirdetés

Azáltal, hogy ennyiféle dologban vagyok, csomószor azt érzem, hogy képzőművésznek nem vagyok elég képzőművész, zenésznek se vagyok elég. Valahol pont a periférián. Nem vagyok naprakész, nem jártam annyit kiállításokra, nem mozgok kortárs festők között, hanem inkább zenészek között, de azokhoz meg túlságosan képzőművész vagyok. Kicsit ilyen senki földjén érzem magam.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/04/26/kiss-tibi-sopronfest-till-attila-quimby/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiborítóan vicces ez az új nyomozós sorozat

Kiborítóan vicces ez az új nyomozós sorozat

A Deadloch című új ausztrál sorozat nem sokáig cicózik a nézőjével, rögtön a nyitójelenetében lerántja …