2023. március 20., hétfőMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Kiss Tibi csocsóoltárt készített karácsonyra

Hirdetés

Kiss Tibi csocsóoltárt készített karácsonyra

Huszonhét kortárs képzőművész csatlakozott a Lobenwein Galéria első ArtXmas vásár néven meghirdetett akciójához. A galéria karácsonyi ihletésű műveket mutat be, melyeket a december 20-i online árverésen meg is vehetnek a művészetpártolók az Axioart oldalán.

Árverési tételek 70.000 Ft és 2 millió Ft között

A legnagyobb érdeklődés eddig Bukta Imre, EfZámbó István, Soós Nóra, DrMáriás és Kiss Tibor munkáit kíséri, de Bács Emese, Bereczki Kata, Bondor Csilla, Borsándi Balázs, Döme Péter, Eged Enikő Katalin, Győri Márton, Hu-Yang Kamílla, Jásdi Juli, Labrosse Dániel, Magyarósi Éva, Marosi Panni, Murakami Patrick, Nemes Anita, Ódor Bence István, Pakosz Anna, Sibitka Anna, Szabó-Lencz Péter (Petyka), Varga Bálint Dániel alkotásaira is sokan pályáznak.

Talán még soha nem volt példa arra, hogy egyetlen aukció keretében harmincnál is több ügyet vagy szervezetet támogathatnak a vásárlók, hiszen az ArtXmas esetében a művészek maguk dönthettek arról, hogy a bevétel egy része hová kerüljön.

Az árverésen szerepel az Index pályázatára beérkezett művek közül egy, amelyet a szakmai zsűri választott ki.

Hirdetés

A művek a Főfotó Galériában láthatók december 23-ig, ám először az Akvárium Klubban állították ki őket néhány órára, ahol videó is készült az alkotókkal.

A Quimby-ikon, Kiss Tibi például egy csocsóoltárt készített, melyen az Aranycsapat DNS-láncként jelenik meg, és az ő játékában nincsenek ellenfelek.

A zenész-költő-képzőművész számára a karácsony alapvetően a szeretetről szól, egymás elfogadásáról, amit sokkal fontosabbnak tart a sztereotip megoldásnál, melynek során

megvesszük a sok fölösleges biszbaszt, amit oda adunk az embereknek, akik ennek vagy örülnek, vagy nem.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/12/13/kiss-tibi-csocso-oltar-artxmas-loebenwein-galeria-akvarium-klub-drmariass-kiss-tibi-videoo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Hazám, hazámat éneklő vietnámi operaénekes cukrászdát szeretne nyitni

A Hazám, hazámat éneklő vietnámi operaénekes cukrászdát szeretne nyitni

A Hazám, hazám mára szinte a védjegye lett, elénekelte többek közt a Parlamentben is. „Tíz …