2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Kísértet járja be Európát – a zöldborsóhajtás kísértete

Hirdetés

Kísértet járja be Európát – a zöldborsóhajtás kísértete

Nem vicc, tényleg, és félreértés ne essék, nem üldözöm a borsóhajtást, eszemben sincs, ha indokolt a használata, legyen, de az, hogy minden létező tányéron, bárhova is megyek, bármit is eszem, legyen az steak, lecsó vagy töltött káposzta, ott éktelenkedik, az tűrhetetlen. Persze, rendben, vannak ennél nagyobb bűnök is, de az én kis vadászterületemen ez az egyik leggyakoribb kihágás, szabálysértés. Ezért bátorkodom szóvá tenni.6

Galéria: Beerstro 14 étteremFotó: Vajda Pierre

Hirdetés

Beerstro14

A másik vesszőparipám a TripAdvisor, az a nemzetközi internetes felület, ami minden gasztroszakmai befolyástól független, ahol bárki leírhatja az ő elfogulatlan véleményét egy adott étteremről, ha járt ott, ha nem, és a vélemények alapján dől el, hogy az említett étterem az adott országban, városban milyen helyezést ér el a vendégek szerint. Kialakul egy sorrend, amiről azt kell hinnünk, hogy kizárólag a vendégelégedettség alapján jött létre.

Az istenadta nép hangja szent és sérthetetlen.

Ezt tudván az utazónak elég csak megnéznie, hogy adott városban 3800 étterem közül a budapesti Beerstro 14 a második legjobb, és azzal a szent meggyőződéssel térhet be ide, hogy ha a korábbi vendégek ennyire elégedettek voltak a hellyel, akkor még örülhet is, hogy egyáltalán befér. Sok lúd disznót győz.

Akármennyire szent is a köz véleménye, azért ne legyünk naivak, ha ennél sokkal bonyolultabb felületeket is meg lehet sikeresen hekkelni, akkor ezt könnyedén; nem tudom, hogyan, nem is érdekel. Az, hogy a laikus fogyasztó milyen szempontok szerint dönt, bonyolult kérdés, csak néhányat sorolok:

  • ár,
  • adagméret,
  • szerviz,
  • hangulat stb.

Az sem mindegy, hogy nő-e vagy férfi, milyen a társadalmi hierarchiában elfoglalt helye, kora, nemzetisége, iskolai végzettsége, és még sorolhatnám. Bonyolult mátrix. Hogy kinek áll érdekében manipulálni a véleményoldalt, az egyértelmű: az étterem tulajdonosának, üzemeltetőjének. Hiszen a rangsorban elfoglalt helye nagymértékben befolyásolja a fogyasztót a választásban. Nagy érték az elfogulatlan vendég véleménye, a legjobb marketing, ezért is annyira fájó azt látni, hogy abszolút érdemtelen éttermek bitorolhatnak ilyen helyezéseket, megtévesztve ezzel a fogyasztókat.

Budapest No.2

Bementem a budapesti második helyezett étterembe, a Beerstro14-be, egy kissé borús napon, délben, hadd lám, mit hagytam ki eddig. Megkésett indusztriál design, az is, meg nem is, régi mérleg, vastraverzek, romos is, meg nem is, egy biztos: iszonyú kényelmetlenek a székek, hiába a párna, az sem segít. De hát ez egy ilyen hideg, mondanám cool hely, ennek ilyennek kell lennie. Mindehhez 14 féle kézműves sör, ez kétségtelen vonzerő, ugyanakkor fényképes étlap, ami igencsak kiábrándító, igénytelenek a fotók, de lehet, csak nekem. Azt a funkcióját, hogy a turista biztonságban érezze magát, és egy mozdulattal kiválaszthassa, hogy mit egyen, azt betölti. Persze érdemes azzal számolni, hogy amennyiben nem hasonlít a valós étel a fotón lévőre, az galibát okozhat.

Legyen kacsarillette. Tisztázzuk előtte, hogy mi is az a rillette: mondjuk, leginkább egy pástétom. Ha kacsa, legyen kacsa. Itt kapok egy mini-befőttesüveget, benne jószerivel kacsazsírt, fűszerezetlen, semleges készítményt, száraz, szálasodó kacsahússal.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/degusztator/2021/10/18/beerstro-14-pierre-borso-steak-rilette/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Niné előre megmondta

Niné előre megmondta

A Múlt-kép blog a Nemzeti Fotótár szakmai együttműködésével valósul meg. Dani erre csak annyit felelt, …