2020. október 21., szerdaMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Kis vak, nagy vak, valakinek mindig dől a lé

Kis vak, nagy vak, valakinek mindig dől a lé

Ha létezne rangsor arról, hogy a szülők mit nem hallanának szívesen gyerekeiktől a továbbtanulási tervek között, a pókerjátékos biztos dobogós lenne. Pedig a póker mint megélhetési forma itthon is egyre elterjedtebb, és nem véletlenül. A Covid-járvány óta ráadásul kifejezetten vonzó a fiatalok számára minden olyan pénzkereseti lehetőség, ami otthonról végezhető. Pláne, ha az nem igényel szakmai előképzettséget, és a várható havi fizetés a magyar minimálbér sokszorosát is elérheti. Az online póker ez utóbbi kategóriába tartozik.

Gimnázium után csak sodródtam. Akkoriban volt a környezetemben egy-két ember, aki komolyan foglalkozott pókerrel. Gondoltam, teszek én is egy próbát, és megkértem őket, hogy vezessenek be az online világba. Hamar azt vettem észre, hogy munka mellett is érezhetően jól kerestem a pókerrel, így gondoltam, kipróbálom, milyen ha teljes gőzzel arra koncentrálok.

Hát így indult, és azóta is ez a munkám – avat be karrierjének kezdetébe a pókervilágban szaki07-ként ismert játékos, aki sok társával egyetemben nem szereti felfedni személyazonosságát, így nicknevével nyilatkozott. Azt mondja, régen könnyebb volt belevágni, hiszen kevesebb volt a profi, így egyszerűbben lehetett pénzt keresni.

A tanácsa a most kezdő játékosokhoz az, hogy legyen félretett tartalékuk, és határozzanak meg maguknak pontos célokat.

 Élőben is szoktam játszani, de azt csak szórakozásból. Az élőzés nagyon más az online pókerhez képest. Kevesebb partit tudsz lejátszani, sokkal nagyobb a variancia, jobban számít a szerencse. Cserébe nem olyan képzettek a játékosok, és nagyobb téteket is bevállalnak. Las Vegasban többször jártam, de az első hivatalos WSOP-versenyemet csak 2019 nyarán játszottam. A hangulat egy ilyen versenyen egyáltalán nem olyan, mint a filmekben, sokkal jobb. Különböző életkorok és különféle életkörülmények képviseltetik magukat, ami kifejezetten izgalmas találkozásokhoz vezethet.”

Itthon ez a játékforma az elmúlt tizenöt évben egyre több embernek jelenti inkább a megélhetését, mint a szórakozását. Számos pozitív tulajdonságával izgalmas alternatívát jelent azoknak, akik a hétköznapi munkák világában nem találták meg a nekik valót. Itt az ember maga osztja be az idejét, annyit dolgozik, amennyit akar vagy tud, és mégiscsak játszva lehet pénzt keresni. Ez a pénz pedig lehet sok, akár Dagobert bácsisan sok.

A kártyára is gyúrni kell

Viszont, ahogy az életben semmi sem csak játék és mese – leszámítva a Disney-filmeket –, így nyilván ez a munka is tele van kihívásokkal. A nehézség eleve ott kezdődik, hogy nem mindenki képes a saját főnökévé válni. Az, hogy hosszú órákra odaláncoljuk magunkat a monitor elé, sokszor lemondásokkal jár. Fel kell kelni korán, vagy épp ellenkezőleg, ébren kell maradni akkor is, mikor már mindenki az igazak álmát alussza. A póker, főleg az online, olyan tudást igényel, ami az idő előrehaladtával folyamatosan változik. Nyilván nem a szabályok, hanem az adott játékformában játszó emberek ismerete lesz egyre nagyobb. Ehhez pedig nem elég egyszer megtanulni a játékot. Akár csak a sportolóknak, a hivatásos pókereseknek is hetente edzeni kell magukat.
Ez különbözteti meg a szerencsejátékost a profitól.

Míg az előbbi szenvedélyből és impulzusból játszik, ez utóbbi minden meghozott döntése mögött hosszú órák elemzése bújik meg.

A másik fontos különbség a lejátszott meccsek mennyiségében rejlik. A profik tisztában vannak vele, hogy a játékot befolyásolja a szerencse. Hosszú távon mégis dominánsabb a döntéseink szerepe, ezért válik számukra stratégiai játékká a póker. Ez pedig elvezet a következő lényegi ponthoz. A mentális egészséghez. Egy szerencsejáték-függőnek ez a szakma sosem jelent megélhetést. Míg a profik a megnyert hasznot kiveszik a kasszából, a szenvedélybetegek addig rakják vissza a pénzüket a játékba, amíg az el nem fogy. Viszont ha valaki profi, az nem jelenti azt, hogy számára innentől kezdve megy minden mint a karikacsapás.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/10/03/kis_vak_nagy_vak_valakinek_mindig_dol_a_le/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A tizennégy éves öreg filmes

A tizennégy éves öreg filmes

Kicsi kora óta vonzza a vizuális világ. Szülei legnagyobb meglepetésére, ha együtt nyaraltak valahol a …