2021. május 15., szombatMa Zsófia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.15. Zsófia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Kirándulás Vuhanba, líbiai nők fociedzésére és a rendszerváltás előtti, vasfüggönyön túli világba

Hirdetés

Kirándulás Vuhanba, líbiai nők fociedzésére és a rendszerváltás előtti, vasfüggönyön túli világba

A Verzió Filmfesztivál újrázásaként ismét elérhetők a nemzetközi emberi jogi dokumentumfilm-fesztivál közönségkedvencei. Az online megnézhető tizenöt film csupa olyan alkotás, amelyek sehol másutt nem láthatók az országban, és nagy valószínűséggel ez lesz az utolsó lehetőség megtekinteni őket.

Az eredetileg tavaly novemberben bemutatott filmekkel rekordszámú nézőt értek el a fesztivál szervezői. A félszáz alkotásból idén április 30-ig visszanézhető Gaal Ilona és Wizner Balázs Végstádium című alkotása, amely a 17. Verzió közönségdíjas filmje lett. Ismét látható lesz a nagy sikernek örvendő nyitófilm, a 76 nap, amely a koronavírus járvány kitörésének legkorábbi napjait mutatja meg a kínai Vuhanban, és  beválogatták az Oscar-díj esélyesei közé. Az Én vagyok Greta, valamint a Maddy, a modell fiatal főszereplőik egyedülálló életútjába engednek bepillantást, míg az Öröklött árnyainkban a magyar származású rendező zsidó holokauszttúlélők unokájaként döbben rá, hogy gyötrődő családjában a háború még mindig nem ért véget.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/i74n4BUYgHI" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/04/22/reverzio-filmfesztival-emberi-jogi-dukumentumfilmek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Közzétette a titkos dokumentumokat a Nobel-bizottság, aggódtak Szolzsenyicin miatt

Közzétette a titkos dokumentumokat a Nobel-bizottság, aggódtak Szolzsenyicin miatt

Az irodalmi Nobel-díjat 1970-ben Alekszandr Szolzsenyicinnek odaítélő zsűriben nagy viták folytak a döntés előtt, a …