2024. március 2., szombatMa Lujza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.03.02. Lujza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 364,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Királyi ősök rituális zenéje is felcsendül a szentélyben

Hirdetés

Királyi ősök rituális zenéje is felcsendül a szentélyben

A csaknem egy hónapon át tartó eseményen a szervezők 4 helyszínen 12 programmal és élő közvetítésekkel várják az ázsiai kultúra iránt érdeklődő közönséget. A fesztivál koncertsorozatának eseményein a hagyományos koreai zene, a kugak számos különböző arcát mutatja be a „K-kugak” kezdeteitől napjainkig.

A Magyar Zene Házában koncertezik a hagyományos koreai pengetős citerán (geomungo) játszó Ho Jun Dzsong vezetésével a Black String. Fellép a Kjonggi tartománybeli népdalokat megszólaltató Ri Hi Mun által fémjelzett NAL projekt, és bemutatkozik a tradicionális koreai hangszerek hangját a kortárs zene nyelvén megszólaltató Pak Dzsi Ha.

A Nemzeti Kugak Központ világkörüli turnéja egyik európai állomásaként lép fel az Erkel Színházban.

Hirdetés

Elődásukban a Csongmjo Dzserjak szólal meg, amely a Csongmjo konfuciánus szentélyben a királyi ősök rituális zenéje. A Csongmjo Dzserjak 2001-ben felkerült a szellemi kulturális örökség UNESCO-listájára is. A 90 perces előadásban 54 zenész és 18 táncos vesz részt.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/08/27/koreai-kulturalis-fesztival-budapest-programajanlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rárontott a művészre a KDNP aktivistája, cserébe megörökítette a festő

Mielőtt belevágnánk az új drMáriás-album ismertetésébe, feltétlenül meg kell emlékeznünk egy közelmúltbeli szürreális, már-már dadaista …