2021. június 15., keddMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Kinyitott a csodák udvara, mindenkit vár a cirkusz

Hirdetés

Kinyitott a csodák udvara, mindenkit vár a cirkusz

Megnézni egy cirkuszi előadást olyan, mintha pár órára beleláthatnánk egy zárt, titkokkal övezett világba. Az embert, legyen akárhány éves, azonnal elárasztja a gyermeki izgalom, ahogy helyet foglal a nézőtéren, és a szemét a csodák udvarára, a manézsra szegezi.

Hónapok tapsvihartól és kacagástól mentes időszaka után végre újra kinyitotta kapuit a Fővárosi Nagycirkusz. A korlátozások alatt gondoltak egy nagyot, begyűjtötték az itthon ragadt magyar artistákat, majd kovácsoltak belőlük egy egyedülálló online műsorsorozatot Dinasztiák címmel. 

Az elmúlt hónapokban ezt az előadást játszották online, háromhetente újabb produkciókkal. Ha másra nem, erre biztosan jó volt a pandémiás helyzet, hiszen egy artista élete nem helyhez kötött, tökéletesen begyakorolt számaival a világot járja. A határok lezárásával nyílt a lehetőség, hogy olyan artistákat is felvonultathasson a Nagycirkusz, akik főként más nemezeteket szórakoztatnak produkcióikkal. Most ez az előadás a virtuálisból a valódi térbe költözött.

Hirdetés

Közép-Európa egyetlen kőcirkusza istálló- és pattogatottkukorica-illatával, jobbra-balra szaladgáló gyerekekkel, a tömeg nyugtató nyüzsgésével hozta vissza azt a boldog nosztalgiát, amelyet a járvány előtti időkben érezhettünk utoljára. Hiába tartották a nézőkkel online a kapcsolatot, van, amit az egész életünkre rátelepedett internet nem tud visszaadni;

ilyen például az idegenekkel egy közösségben megélt élmények varázsa.

A Dinasztiák több szempontból is izgalmas előadás. A műsor egyfajta tisztelgés a világhírű magyar artistaművészek előtt. Az előadás címválasztásával is utaltak e világ generációról generációra gyakorolt hatására, a hagyományok tiszteletére, arra, hogy a cirkuszi szakma mint egyfajta családi örökség, nemzedékeken keresztül utazott el a mába. Fejlődve, sokat tapasztalva, mégis megőrizve a jelennek a múlt egy szeletét.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/06/10/osszefogtak-a-konkurensek-vegyunk-peldat-a-cirkuszrol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Calçot, avagy ilyen egy katalán tavaszi emlék

Calçot, avagy ilyen egy katalán tavaszi emlék

Ha nem nézel utána, nem bányászod ki az internetről, csak arra tévedsz, a Barcelonához közeli …