2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Kimozdítják a zenét a megszokott medréből

Hirdetés

Kimozdítják a zenét a megszokott medréből

A fesztiválon nemzetközi művészek lépnek fel, de olyan társművészetek is színpadot kapnak, mint a film, a színház vagy épp a cigányzene. A margitszigeti Kristály Színtéren és Domonkos-rendi apácakolostorban, a Zeneakadémián, a Magyar Zene Házában, a karmelita kolostorban és a Széchenyi Fürdőben is találkozhatnak a nyári fesztivállátogatók a hazai és nemzetközi klasszikus zene nagyágyúival, a Nemzetközi Fehér Ilona Hegedűverseny pedig a Budapest Music Center kulisszái közé költözik. 

„A két alapító művészeti vezető, Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművész házaspár meghívását elfogadó sztárművészek között található Nicolas Alstaedt csellista, Baráti Kristóf hegedűs, Jonathan Cohen karmester, Hagai Shaham, Vilde Frang és Jose Gallardo hegedűsök, Sergei Nakariakov trombitás, Anna Prohaska szoprán, Fazil Say zongorista, Molnár Piroska, Vecsey H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila színművészek. A fesztivál ideje alatt mesterkurzusokat tartanak, Kurtág György zeneszerző is a tanárok között szerepel majd” – áll a fesztivál programajánlójában.

A Fesztivál Akadémia Budapest 2022-ben 11 világszínvonalú klasszikus zenei koncerten várja az érdeklődőket: Beethoven, Sztravinszkij, Bartók, Csajkovszkij és Teleman muzsikái is felcsendülnek. A nézők találkozhatnak a FAB Ensemble tagjaival (pl. Maxim Rysanov, Fenyő László, Kokas Dóra), a Kelemen Kvartettel, az Arcangelo zenekarral (vezeti Jonathan Cohen); mellettük hallható többek között Szergej Nakarjakov (trombita), Bogányi Gergely (zongora), Lukács Miklós (cimbalom), Fenyő László (cselló), Kovács Ágnes (szoprán), Kokas Katalin (hegedű), Kelemen Barnabás (hegedű), Nicolas Alstaedt (cselló), Vilde Frang (hegedű), José Gallardo (zongora), Razvan Popovic (brácsa), Knut Erik Sundquist (nagybőgő) vagy épp Baráti Kristóf (hegedű). 

Hirdetés

<iframe width="560" height="315" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/05/05/erkezik-a-vilag-egyik-legkulonlegesebb-kamarazenei-fesztivalja-zene-fesztival-akademia-budapest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Linczényi Márkó: Érzem magamban az erőt, hogy én lehessek az új Kozso

Linczényi Márkó: Érzem magamban az erőt, hogy én lehessek az új Kozso

Egyre kevésbé jellemző rá, hogy repülő kekszeknek szerezzen zenét, de az életének ilyen szakasza is …