2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Kikezdte a látásmódok ideológiai korlátait, díjat kapott érte a magyar költő

Hirdetés

Kikezdte a látásmódok ideológiai korlátait, díjat kapott érte a magyar költő

A Sziveri János Társaság 1992-ben díjat alapított a fiatalon elhunyt vajdasági költő, az Új Symposion egykori főszerkesztője, Sziveri János emlékére.

A Sziveri János-díjat 2024-ben Fenyvesi Orsolya költő, műfordító kapta.

Hirdetés

A társaság tagjaiból álló kuratórium indoklását a Kultúra.hu közölte. Mint írják, „A költő, meseíró és műfordító Fenyvesi Orsolya kitartóan járja az autonóm költészet útját. Versei hol istenkáromlóak, hol istenkeresőek, egyik pillanatról a másikra bevezet az intuíció sűrűjébe. Nem pusztán a magyar, hanem az általa fordított angolszász líra forrásvidékéből is táplálkozik. Mi mozgatja az experimentális verszajlásait? A látvány, a látvány tagadása, illetve a lehetetlen: a látvány meghaladása. A Föld húsa átalakul mindazzá, amit látunk, írja az egyik versében.

FENYVESI ORSOLYA KÖLTÉSZETE KIKEZDI A LÁTÁSMÓDOK IDEOLÓGIAI KORLÁTAIT, KAPOTT IS BŐVEN ÉRTE HIDEGET, MELEGET, ÁM NEM HAGYTA ABBA.

Mert a költészet szenvedély, darabokra szaggat és lángra lobbant. Talán nem véletlen az sem, hogy éppen Fenyvesi Orsolyának köszönhetjük a különös kanadai költőnő, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/03/19/fenyvesi-orsolya-sziveri-janos-dij-irodalmi-dij-kolto-mufordito/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Alig nyitott meg, máris bezár a főváros jeles intézménye

Nem mindennapi megtiszteltetés kívülállóként bejutni egy olyan helyre, ahová még a helyi dolgozók is csak …