2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Kijött a botrányfilm, ami miatt Maradona be akarta perelni a Netflixet

Hirdetés

Kijött a botrányfilm, ami miatt Maradona be akarta perelni a Netflixet

Az argentin sztárfocista, Diego Maradona 2020 júliusában, nagyjából fél évvel tragikus halála előtt durván nekiment a Netflixnek. Az egykori élsportoló kilátásba helyezte, hogy beperli a legnépszerűbb streamingszolgáltatót, mivel Paolo Sorrentino új filmje, az Isten keze (The Hand of God) már a címével az általa, Anglia ellen az 1986-os világbajnokságon szerzett kezezős gólra utal. Ő pedig sem erre, sem pedig arra nem adott engedélyt, hogy a film történetéhez a személyét is felhasználják.

Jelenet az Isten keze című filmből

Jelenet az Isten keze című filmből

Fotó: Gianni Fiorito / Netflix

A Netflix azt válaszolta erre, hogy:

Hirdetés

ez nem egy sportfilm, hanem az olasz rendező fiatalsága által inspirált sztori, akinek az életében kulcsfontosságú szerepe volt Diego Maradonának.

Paolo Sorrentinót lehet imádni és utálni, a kettő között nincs túl sok átmenet, általában a direktor műveire mindenki szélsőségesen reagál. A filmkészítő nevéhez fűződik az Oscar-díjas A nagy szépség és az Ifjúság is, amelyek remekül, már-már megrázóan beszélnek az elmúlásról, de Sorrentino úgy mesél a női szépségről is ugyanakkor, ahogy csak a festők szoktak tudni. A rendező a tévéiparban is aktív volt az elmúlt években, Az ifjú pápa igazi botránysorozat lett az HBO-n, főleg miután a kvázi második évad, Az új pápa főcímében erotikusan vetkőző apácák vonaglottak, ami miatt még a Vatikánban is kiesett a borospohár az egyházi elöljárók kezéből.

Az Isten keze, amely december 15-én érkezett meg a Netflixre, olyan lett, mintha Sorrentino legjobb műveit gyúrták volna egybe. Egy meglepően intim felnövéstörténet, amely egy fiatal, Nápolyban élő srácról szól, aki rajong a filmekért, a kultúráért, a szép nőkért és persze a foci félistenéért, Diego Maradonáért.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/12/16/isten-keze-olasz-film-oscar-paolo-sorrentino-netflix-drama-kritika-tv/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gyúrjon le téged egy magyar metálbanda!

Gyúrjon le téged egy magyar metálbanda!

Van egy zenekar, jó arcok, profi zenészek, két lábbal a földön állnak, és az életcéljaik …