2021. március 3., szerdaMa Kornélia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.03.03. Kornélia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Kibertámadások ide vagy oda, az Educatio szárnyalt

Hirdetés

Kibertámadások ide vagy oda, az Educatio szárnyalt

Az állami iskolafenntartó Klebelsberg Központ a minap megerősítette, hogy túlterheléses kibertámadás áldozata lett, hasonlóan más hazai kormányzati portálokhoz. A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató szakemberei állítólag folyamatosan dolgoznak a támadások elhárításán és a szolgáltatások zavartalan működésének biztosításán.

De az az igazság, hogy az ismeretlenből jött – úgymond – „összehangolt támadás″ előtt se igazán működött a középiskolai Kréta és a felsőoktatási Neptun, a diákok állandóan arra panaszkodnak, hogy nem tudnak vizsgaidőpontot foglalni vagy tantárgyakat felvenni. Az Indexnek többen elmondták, hogy egészen a kijelölt határidőig folyamatosan próbálkoztak a regisztrációval, ám kidobta vagy be se engedte őket a rendszer. Ez sokuknak azt jelentette, hogy lecsúsztak kiszemelt órákról, és legközelebb a következő félévben, még rosszabb esetben egy év múlva lesz lehetőségük újra kísérletezni velük. Nem kellenek tehát nekünk külföldi hackerek ahhoz, hogy leálljon a tanulmányi élet. Ráadásul minden év eleje kiemelten fontos időszak a diákok számára, hiszen a felvételizőknek és továbbtanulóknak ilyenkor kell kiválasztaniuk azokat az oktatási intézményeket, ahová jelentkezni szeretnének. Ha pedig a technikai döccenők miatt erről csúszik le valaki, az az egész további életére hatással lehet. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/02/16/educatio-expo-kiallitas-neptun-kreta-kibertamadas-hook-xhibition/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meddig lesz még Salieri Mozart gyilkosa?

Meddig lesz még Salieri Mozart gyilkosa?

Tán az egyik legnagyobb és legrégebbi rejtély a Wolfgang Amadeus Mozart életét övező legendák körül …